24 / 04 / 2024

1995 yılında Tarabya Oteli, Yaşargil Beyin Merkezi olacakmış!

1995 yılında Tarabya Oteli, Yaşargil Beyin Merkezi olacakmış!

1995 yılında Vali Hayri Kozakçıoğlu, ''Gazi Yaşargil Beyin Merkezi''nin kurulması için Başbakanlığa başvuruda bulunmuş. Merkezin binası Tarabya Oteli olacakmış. Otelin alt yarısı otel, üst yarısı ise hastane olarak kullanılacakmış.



1995 yılında Tarabya Oteli, Yaşargil Beyin Merkezi olacakmış!


Tarabya Oteli, Yaşargil Beyin Merkezi oluyor


İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, ''Gazi Yaşargil Beyin Cerrahi Merkezi''nin kurulması için Başbakanlığa başvurdu. Merkezin binası Tarabya Oteli olacağını söyleyen Kozakçıoğlu, ''Tarabya'nın alt yarısı otel, üst yarısı ise hastane olarak hizmet verecek'' dedi.


Devletten beş kuruş istemediğini ve Yaşargil Beyin Cerrahi Merkezi için bir de vakıf kurduğunu açıklayan Vali Kozakçıoğlu şu bilgileri verdi: ''Böyle bir merkez, İstanbul için, Türkiye için büyük şans. İstanbul, Yaşargil Merkezi sayesinde Avrupa'nın, Balkanlar'ın ve Ortadoğu ve kısmen Afrika'nın sağlık turizmi başkenti olacak.''

Gazi Yaşargil Beyin Cerrahi Merkezi'nin hayata geçmesi için Başbakan Çiller'in ''olur''unun beklendiğini söyleyen İstanbul Valisi Kozakçıoğlu, ''Sayın Başbakanımızın İstanbul için böylesine büyük bir fırsatı değerlendireceğini sanıyorum. Kurduğum vakfa şimdiden yardım etmek için başvuruda bulunanlar var'' diye konuştu.


Akşam Gazetesi 7 Ağustos 1995



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön