19 / 04 / 2024

1995 yılında UNICEF'e tarihi yalı!

1995 yılında UNICEF'e tarihi yalı!

1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Türkiye'de açacağı Bölge Direktörlüğü için eski İstinye Tersanesi içinde yer alan tarihi Müşir Fuat Paşa Yalısı ayrılmış.



1995 yılında UNICEF e tarihi yalı!


UNICEF'e tarihi yalı


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Türkiye'de açacağı Bölge Direktörlüğü için İstinye'deki Müşir Fuat Paşa Yalısı ayrıldı. Gemi Sanayi'ne ait eski İstinye Tersanesi içinde yer alan yalı, yeni misafirleri için hazırlanmaya başladı.


    DIŞİŞLERİ Bakanlığı, tarihi yalının UNICEF'in hizmetine sunulması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı'nın da konuya özel bir önem vermesi üzerine tarihi yalı, satışa çıkarılan Gemi Sanayi'ne ait tersane ve arsaların dışında bırakıldı. Özelleştirme İdaresi, Müşir Fuat Paşa Yalısı'nın Hazine'ye devredilmesi için Özelleştirme Yüksek Kurulu'na dün yazı gönderdi. Yüksek Kurul, daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na tahsis edilmek üzere yalıyı Hazine'ye devredecek. Bu arada İstinye arsasına teklif veren kişi ve kuruluşlar, Özelleştirme İdaresi'nce bu yeni gelişmeden haberdar ediliyor.


Çiğdem TOKER/ANKARA


Hürriyet Gazetesi 29 Nisan 1995



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön