28 / 03 / 2024

1997 yılında Çorlu'da yeni bir İstanbul kurulacakmış!

1997 yılında Çorlu'da yeni bir İstanbul kurulacakmış!

1997 yılında gecekondulaşma ve talana son vermek için İstanbul'un çevresindeki boş arazilere modern şehirler kurulacakmış. 15 bin hektar üzerine kurulacak Yeni İstanbul Projesi'yle Çorlu'da, 300 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacakmış.



1997 yılında Çorlu da yeni bir İstanbul kurulacakmış!


Yeni bir İstanbul kuruluyor


10 milyar dolara mal olacak yeni İstanbul bir Fransız firması tarafından yapılacak. Çorlu'ya kurulacak olan süper şehirde yaklaşık 300 bin kişi yaşayacak.


İlk adım atıldı


İstanbul'un çehresi değişecek... Gecekondulaşma son bulacak... Talan bitecek... Şehrimizin çevresinde kalan boş arazilere modern şehirler kurulacak... Altyapısı bitmiş, düzenli, yaşanılır ve Avrupai yeni İstanbul için önümüzdeki günlerde ilk adım atılacak.


10 yılda yapılacak


15 bin hektar üzerine kurulacak yeni İstanbul için Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden izin çıktı. Şimdi top Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda. 2 yıldır bu projenin peşinde koşan Fransız Groupement Des Villes Nouvelles Des France tarafından yapılacak şehir 10 yılda tamamlanacak. 


Çorlu'ya kurulacak


Çorlu'ya kurulacak olan Yeni İstanbul Projesi'nde yol, su, elektrik, iletişim alt yapısının yanı sıra üniversiteden opera binasına, göletten alışveriş merkezine kadar herşey düşünüldü. Yeni İstanbul'a ayrıca Disneyland benzeri bir eğlence merkezinin de kurulması gündemde.


(1996 yılında 1 dolar 93.000 liraya, Reşat Altın ise 7.464.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 2 Ocak 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön