19 / 04 / 2024

1997 yılında İstanbul trafiği çözüm bekliyormuş!

1997 yılında İstanbul trafiği çözüm bekliyormuş!

1997 yılında yöneticiler, 3. Köprü mü yapalım, yoksa tüp geçit mi? diye yıllardır tartışıyorlarmış, fakat bir türlü karar veremiyorlarmış. Belediye Başkanı Erdoğan tüp geçit projesini, Bayındırlık ise 3. köprünün yapılmasını öneriyormuş.



1997 yılında İstanbul trafiği çözüm bekliyormuş!


Karar verin!


İstanbul trafiği çözüm bekliyor. Yöneticiler, 3. köprü mü yapalım, yoksa tüp geçit mi? diye yıllardır tartışıyorlar, fakat bir türlü karar veremiyorlar.


Yollar yetersiz


Her gün İstanbul trafiğine 420 araç katılıyor. Otobanlar artık yetersiz kalıyor. Avrupa ile Asya Yakası'nı birbirine bağlayan köprüler çözüm olmaktan çıktı. Arap saçına dönen İstanbul trafiği için şehir planlamacıları, tüp geçidini önerirken, Boğaz'a 3. köprünün yapılmasını da savunanlar var.


''Tüp geçit''


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan tüp geçit projesini destekliyor. Bayındırlık Bakanlığı'nın önerisi olan 3. köprü yapılmasına tepki gösteriyor. Bazı mimarlar da köprünün ve buna bağlı otobanların, İstanbul'da tarihte görülmemiş yıkıma neden olacağını ileri sürerek karşı çıkıyor. 


Raylı sistem


Köprünün İstanbul'un su kaynaklarını da yok edeceğini ileri süren Mimarlar Odası yetkilileri, ''Anadolu ve Avrupa arasında yapılacak bir raylı tüp geçit, tüm İstanbul'un kitle ulaşım sistemini rahatlatacak. Üçüncü köprüye karşı çıkıyoruz. Tüp geçit ve raylı sistemin yapılmasını destekliyoruz'' diyor.


İsyan ediyor


Vatandaşlar ise yöneticilerden biran önce çözüm bekliyor... Trafik yüzünden sinirleri yıpranan sürücüler ''Artık karar verin... İster tüp geçit yapın, isterse 3. Boğaz Köprüsü yapın. Yeter ki şu trafik sorununu çözün. Saatlerce yollarda beklemekten bıktık'' diye isyan ediyor...


Sabah 8 Ocak 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön