18 / 04 / 2024

1997 yılında Teras Konutları'nda 4 milyar liradan başlayan fiyatlarla daire!

1997 yılında Teras Konutları'nda 4 milyar liradan başlayan fiyatlarla daire!

1997 yılında Beylikdüzü'nde Ekinciler İnşaat'ın yapımına başladığı 361 konutluk Teras Konutları'nda bulunan dairelerin fiyatları, tipine ve büyüklüğüne göre 4 milyar ile 16 milyar lira arasında değişiyormuş.



1997 yılında Teras Konutları nda 4 milyar liradan başlayan fiyatlarla daire!


Yeni bir dünya


Teras Konutları'nın 115 daireden oluşan 1'inci etabına ait kaba inşaatının yarısı tamamlandı


YELDA KOHEN


    Beylikdüzü-Kavaklı mevkinde Ekinciler İnşaat ve Ortaklar Limited Şirketi tarafından 97'nin Mayıs ayında inşaatına başlanan Teras Konutları'ndaki ilk 6 kat tamamlanmış durumda... 3 bloktan oluşan toplam 360 konutluk bu yerleşim projesi, planlı kentleşmenin ve modern yaşamın örnek bir belgesi gibi adeta... Blokların her biri 15 kattan oluşuyor. 1998 Haziran'ında A blokun anahtar teslimi yapılacak. Diğer blokların da tamamı 1998'in Aralık ayında tamamlanacak...

     

Dertsiz bir yaşam

     

    Ekimciler Şirketi'nin yan kuruluşu olan Ekinoks Pazarlama'nın Genel Müdürü M. Esra Tokar, Beylikdüzü'nün büyük bir yerleşim alanı olduğunu ve her geçen gün biraz daha geliştiğini belirtiyor ve şunları söylüyor:

    ''Burada her türlü sosyal faaliyetlerin içinde bulunduğu bir spor kompleksi de yapacağız... Bu konutları görenler İstanbul'un dışında yaşamayı tercih edecekler... Beylikdüzü Bölgesi son yılların en gözde yerleşim alanlarından biri. Burada ne hava kirliliği var, ne de trafik. Her tarafa ulaşım çok rahat sağlanıyor...''


İnşaatta son teknoloji


    Şantiye Şefi Levent Korkmaz da ''150 kişilik bir ekiple çok sıkı çalışıyoruz. 115 daireden oluşan 1'inci etabın kaba inşaatının yüzde 50'si tamamlanmış olup, Eylül ayında da inşaatın kalan kısmı bitirilecek. İnşaatın bu denli hızlı olmasının nedeni düzenli çalışmamız, kullandığımız teknoloji, yılların tecrübesiyle edindiğimiz bilgi ve deneyimleri de unutmamak gerekir'' diyor.


4-16 milyar arasında


    Bu projede stüdyo tipi katlar hariç, bütün daireler dubleks. Dairelerin büyüklükleri 72 metrekareden başlayıp 303 metrekareye kadar çıkıyor... 4-5 odalı olan dairelerin 61 metrekarelik bir de terası bulunuyor. Fiyatları ise dairelerin tipine ve büyüklüğüne göre 4 milyar ile 16 milyar lira arasında değişiyor.


(1997 yılında Reşat Altın 12.220.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 8 Temmuz 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön