23 / 04 / 2024

1997 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ortasından tramvay geçecekmiş!

1997 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ortasından tramvay geçecekmiş!

1997 yılında Boğaz'da inşa edilmesi düşünülen Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün orta bölümü raylı sisteme ayrılmış. Boğaziçi Köprüsü'nün 650 metre güneyine inşa edilecek köprünün raylı sistemi İstanbul Metrosu'yla entegre olacakmış.



1997 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü nün ortasından tramvay geçecekmiş!


İstanbul tramvaylı köprüye hazırlanıyor


Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün orta bölümü raylı sisteme ayrılacak


Arife AVCU


   BOĞAZ'da inşa edilecek üçüncü köprünün güzergahı ana hatlarıyla belli oldu. Boğaziçi Köprüsü'nün 650 metre güneyinde inşa edilecek olan yeni köprünün orta bölümü raylı sisteme ayrılacak. Anadolu Yakası'nda bir ucu Söğütlüçeşme'ye uzanacak olan yollar, Avrupa Yakası'nda da Barbaros Bulvarı'na ve Mecidiyeköy'e bağlanacak. 

   Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu'nun bir basın toplantısıyla teknik özelliklerini açıklayacağı Üçüncü Boğaziçi Köprüsü'nün güzergahı özellikle yakın semtlerde oturan vatandaşları zor durumda bırakacak. Köprü inşaatı başladığında İstanbul'un ortası da dev bir şantiye görüntüsü kazanacak. 

   Yeni köprünün bağlantı yolları Birinci Çevreyolu'ndan Kadıköy Söğütlüçeşme yakınlarında ayrılacak. Yeni güzergah Boğaziçi Köprüsü'nün 650 metre güneyinden geçerek Barbaros Bulvarı'na ve Mecidiyeköy'e bağlanacak.

   Üç gidiş, üç de geliş olmak üzere toplam altı şeritli olması planlanan köprü, yap-işlet-devret modeline göre inşa edilecek. Ortasından hafif raylı sistemin geçmesi de planlanan köprüyle Boğaz'dan tramvayla geçmek de mümkün olacak. Hafif raylı sistemin inşaatı süren İstanbul Metrosu'yla da entegre olması planlanıyor.


Milliyet 4 Eylül 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön