19 / 04 / 2024

1997 yılında Ulu ağaçlar, yerlerini beton binalara terk etmiş!

1997 yılında Ulu ağaçlar, yerlerini beton binalara terk etmiş!

1997 yılında Boğaziçi sırtlarında ağaçlar, yerlerini büyük beton bloklara terk etmiş. Boğaziçi'nde Zekeriyaköy mevkinde yeşil örtüyü kazıyarak siteler yerleştirenler, ağaçları keserek doğayı paraya tercih ediyorlarmış.



1997 yılında Ulu ağaçlar, yerlerini beton binalara terk etmiş!


Ulu ağaçlar yerine ulu binalar


On yıl öncesine kadar görkemli ağaçların, ulu çınarların yükseldiği Boğaziçi sırtlarında ağaçlar, yerlerini büyük beton bloklara terk etti. İstanbul'un incisi Zekeriyaköy mevkinde doğanın yeşil örtüsünü kazıyarak siteler yerleştiren, daha çok bina yapmak için ağaçları kesip, bloklar arasına el yapımı yeşil peyzaj serpiştiren çevre düşmanları, doğayı paraya tercih ediyor. 


Sarıyer'de yeşil katliamının 1980'li yıllarda başladığını ve orman alanından çıkarılan alanların hızla imara açıldığını kaydeden Maden Mahallesi'nin 25 yıllık muhtarı Nafiz Sertler; ormanları, hızla yükselen beton villa ve sitelerin yok ettiğini savundu. Sertler, çocukluğunda oynadığı ağaçların büyük siteler yapmak için inşaat firmalarınca tek tek kesildiğini, yerlerine beton bloklar dikildiğini söyledi.   Arife AVCU


Milliyet 11 Haziran 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön