28 / 03 / 2024

1997 yılında Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde büyük çapta hasar meydana gelmiş!

1997 yılında Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde büyük çapta hasar meydana gelmiş!

1997 yılında Zeytinburnu'nda bulunan ve Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu olarak kullanılan Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde, belirlenemeyen bir nedenle yangın çımış. Binada büyük çapta hasar meydana gelmiş.



1997 yılında Yenikapı Mevlana Tekkesi nde büyük çapta hasar meydana gelmiş!


400 yıllık tarih yandı 


Zeytinburnu'nda bulunan 400 yıllık Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde büyük çapta hasar meydan geldi.


    Merkez Efendi Mahallesi Mevlevihane Caddesi üzerinde bulunan 400 yıllık tarihi Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde, saat 02.00'de, henüz belirlemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bakırköy, Fatih ve Zeytinburnu itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 2 saatte söndürüldü. İtfaiyenin büyük çabası sonucu yangının diğer binalara sıçraması engellendi. Yangında can kaybı olmazken, binada, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

    Binanın bekçiliğini yapan şahsın yangından sonra ortadan kaybolması, olayda sabotaj ihtimali olabileceğini ortaya koydu. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi. 

    Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu olarak da kullanılan tarihi tekkenin içindeki eşyaların, Vakıflar Müdürlüğü'ne ait olduğu belirtildi. Yapıldığı tarihten bu yana birçok yangın çıkan Mevlevi Tekkesi'nin son olarak 1961'de yandığı ve yeniden yapıldığı öğrenildi. Mevlana Tekkesi'nde çok sayıda Türk filminin hapishane sahnesinin de çekildiği bildirildi. HASAN YAYAN


Sabah 8 Mayıs 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön