17 / 04 / 2024

1998 yılında Boğaz'a hem köprü hem tüpgeçit!

1998 yılında Boğaz'a hem köprü hem tüpgeçit!

1998 yılında Hükümet, Kuzguncuk ile Beşiktaş arasına üçüncü köprü, Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına ise tüpgeçit yapmayı kararlaştırmış. Yapılacak köprünün ortasında ise hafif metro hattı bulunacakmış.



1998 yılında Boğaz a hem köprü hem tüpgeçit!


Hem köprü hem üstgeçit


Hükümet, Boğaz'da Kuzguncuk ile Beşiktaş arasına üçüncü köprü, Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına ise tüpgeçit yapmayı kararlaştırdı


İki büyük proje

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üçüncü bir köprü yapımına karşı çıktığı Boğaz'da hükümet iki geçişi birden hayata geçirmenin hazırlıklarını yapıyor. Hükümet, Boğaz'a hem üçüncü bir köprü, hem de demiryolu sistemi de bulunan tüp geçit yapmayı planlıyor.


Hafif metrolu köprü

   Yüksek Planlama Kurulu'nun onayladığı Piyalepaşa-Dolmabahçe-Haydarpaşa Otoyolu'nda yer alacak üçüncü bağlantı köprüsünün, Kuzguncuk ile karşısındaki alan arasında yapılması öngörülüyor. 6 hatlı olacak köprünün ortasına ise hafif metro hattı bulunması planlanıyor.


Gebze-Halkalı bağlantısı

   Hükümetin uygulamaya hazırladığı tüpgeçit projesini ise Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına yapılacak bağlantı yolları oluşturuyor. Gebze-Halkalı arasında banliyö bağlantısı da sağlayacak olan tüpgeçitte 2 dakika arayla tek yönde 75 bin kişinin taşınması öngörülüyor.


Sabah 27 Şubat 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön