24 / 04 / 2024

1998 yılında Galatasaray, Likör Fabrikası'na talip olmuş!

1998 yılında Galatasaray, Likör Fabrikası'na talip olmuş!

1998 yılında Galatasaray, Mecidiyeköy'deki İstanbul Likör Fabrikası'na talip olmuş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül'ün verdiği bilgiye göre, likör fabrikasının yeri İstanbulluların kullanabileceği bir yer haline getirilecekmiş.



1998 yılında Galatasaray, Likör Fabrikası na talip olmuş!


Likör'e talip var!


Galatasaray Spor Kulübü, ihaleye çıkan Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası'nın altına otopark ve spor tesisleri yapmak istiyor...


Üstüne bina dikilmeyecek


    Ali Sami Yen Stadı'nın yaklaşık bir yıl sonra yıkıp daha kompleks bir yapı olarak inşa edeceklerini açıklayan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, ''Eğer Likör Fabrikası'nın arsasını alırsak, burada yerin altına otopark ve spor salonları yapacağız. Alanın üstüne kesinlikle bina dikmeyeceğiz'' diyor.


Proje değişikliği yapıldı


    Yeni stadın yapımı için ilk projede değişiklikler yaptıklarını belirten Sarıgül, ''Kapasitesini 70 binden 40 bine düşürdük. Ayrıca ana yoldan 15 metre geriye çektik. Belediye ile aramızda herhangi bir anlaşmazlık yok. Önümüzdeki yıl Mayıs ayında stadı yıkmayı planlıyoruz'' açıklamasında bulunuyor.


ÖRNEK BİR YER OLACAK


Yeni stadın örnek bir tesis olacağını söyleyen Mustafa Sarıgül, ''Eğer alabilirsek likör fabrikasının yeri İstanbullular'ın kullandığı bir yer haline gelecek'' diyor.


Sabah 15 Ağustos 1998 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön