19 / 04 / 2024

1998 yılında gayrimenkul fiyatları yüzde 100'ü aşan bir hızla yükseliyor!

1998 yılında gayrimenkul fiyatları yüzde 100'ü aşan bir hızla yükseliyor!

1998 yılında inşaat kooperatifleri ve büyük holdinglerin İstanbul'un toplu konut alanları olan Kurtköy ve Beylikdüzü'ne yaptığı yatırımlar, gayrimenkul fiyatlarını, yüzde 100'ü aşan bir hızla yükseltiyormuş.



1998 yılında gayrimenkul fiyatları yüzde 100 ü aşan bir hızla yükseliyor!


İstanbul'un toprağı altın


İstanbul'un iki gözde bölgesi Kurtköy ve Beylikdüzü'ne yapılan yatırımlar, gayrimenkul fiyatlarını, yüzde 100'ü aşan bir hızla yükseltiyor.


   İstanbul, gayrimenkul fiyat artışı sıralamasında yalnız Türkiye'de değil, dünyada da birinciliği oynuyor. Fiyat artışını belirleyen etkenlerin başında bölgeye yapılan yatırımlar, bölgenin konumu ve altyapı yatırımları yer alıyor. Haftalık Para Dergisi, ekonomik yönden büyük gelişme atağına geçen iki bölgeyi; Kurtköy ve Beylikdüzü'nü, iş dünyasının bu iki bölgedeki planlarını inceledi.

    Kurtköy, temeli yeni atılan havaalanı projesiyle, bugüne kadar iş yerinden çok ikametgah yeri olarak düşünülen bütün Anadolu Yakası'nı cazip hale getiriyor. Pendik Belediyesi sınırları içinde yer alan Kurtköy hava, deniz ve kara ulaşımı açısından bulunduğu konum sebebiyle İzmit, Bursa, Yalova gibi iller ile ulaşımı kolaylaştıracak. Bu nedenle çevre illerin de kalkınmadan pay alacağına inanılıyor.

    Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, imar çalışmaları çerçevesinde uçuşları düşünerek, çok katlı binalara sınırlama getirmiş ve 700 hektar alan üzerinde 200 bin kişilik konut projesi hazırlamış. Kurtköy ve çevresinde son bir yıl içinde gayrimenkullerin yüzde 100'ün üzerinde prim yaptığına dikkat çeken Ulusal Emlakçılar Derneği Başkanı Reha Medin ise, ''2000'li yıllar Anadolu Yakası'nın olacak'' diyor.

    Türkiye'nin ilk pilot toplu konut alanlarından biri olan Beylikdüzü ise 100'ü aşkın kooperatif ve 50 bin konut projesiyle, 2000 yılında 2 milyon kişinin yaşayacağı bir ''büyükşehir'' olmaya aday. Aralarında Şahinler, Koç, Doğuş, Bayındır, İhlas, Emlak Bankası, Tüyap Holding, Kale Kiler, Baymar, Bayraktar gibi büyük holdinglerin de bulunduğu gruplar bölgeye yatırım kararı aldı veya yatırımlarına devam ediyor. 

    Beylikdüzü'nün avantajları arasında TEM ve E-5 karayollarının girişinin olması, havaalanına yakınlığı ve raylı sistem projesi içinde yer alması sayılıyor.


Sabah 16 Şubat 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön