23 / 04 / 2024

1998 yılında Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş!

1998 yılında Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş!

1998 yılında İstanbul'da hayata geçirilmeye çalışılan Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş. Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metronun yapımında Japon teknolojisi kullanılacakmış.



1998 yılında Marmaray Projesi ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş!


BİLİMKURGU GİBİ


Tüpgeçit Projesi, ilk bakışta bir bilimkurgu yapıtını andırıyor. Bu dev projenin gerçekleştirilmesiyle İstanbul, dünyanın en rasyonel kitle ulaşım sistemlerinden birine kavuşacak. Yapımda da süper bir teknoloji kullanılacak.


Tüpgeçit'e start


Japon teknolojisi


   İstanbul'un kentiçi ulaşımına uzun vadede çözüm bulmak amacıyla hayata geçirilmeye çalışılan, ''Marmaray'' olarak adlandırılan Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metrodan oluşan proje için en ucuz kredi teklifini Japonlar verdi. İhalenin ilanıyla ilgili son hazırlıklar tamamlandı. Japonlar, sistemde dünyanın en ileri, en hızlı ve en rasyonel teknolojisini uygulayacaklar.


Halkalı-Kartal


   Sistem Halkalı'dan başlayarak Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Zeytinburnu ve Yedikule'ye kadar uzanacak. Tüp Tüneli Asya Yakası'na geçit yaparak, Söğütlüçeşme'ye ulaşacak. Hat, Feneryolu, Göztepe, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak ve Kartal'ı izleyerek Gebze'ye taşınacak. Saatte 75 bin yolcu kapasitesi sistemin ortalama hızı 100 kilometre olacak.


Sabah 15 Kasım 1998 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön