16 / 04 / 2024

1998 yılında Türkiye'nin ilk marinalı sitesi Beylikdüzü'nde inşa edilecek!

1998 yılında Türkiye'nin ilk marinalı sitesi Beylikdüzü'nde inşa edilecek!

1998 yılında Türkiye'nin ilk ve tek marinalı sitesi Beylikdüzü Yakuplu'da inşa edilecekmiş. Marin City ismi verilen proje, eski Angurya Çiftliği arazisinde, Tepe İnşaat ve Akfen ortaklığıyla inşa edilecekmiş.



1998 yılında Türkiye nin ilk marinalı sitesi Beylikdüzü nde inşa edilecek!


Marinalı site


Beylikdüzü giderek lükse dönüyor. Dev bir şantiyeyi andıran bölgedeki en yeni proje, 450 tekne kapasiteli marinayı içeren Marin City.


ESEN PİŞİRİCİ


    İstanbul'un ''yükselen ilçeleri''nin başında gelen; faaliyetteki 10 kooperatifler birliği ve yaklaşık 500 kooperatifle dev bir şantiyeyi andıran Beylikdüzü'ne artan ilgi, konutları da lüksleştiriyor. 1990 yılında BEY-KOOP projesi ile yapılaşmanın başladığı ve şu anda bir konut deposunu andıran bölgedeki en yeni ve ilginç proje, 450 tekne kapasiteli marinayı içeren Marin City. Türkiye'nin ilk ve tek marinalı sitesi, Marmara Denizi ile içiçe inşa ediliyor. Tepe İnşaat ve Akfen Mühendislik ortaklığıyla inşa edilecek sitenin altyapı müteahhitliğini de STFA yapıyor. İddialı projenin dizaynı, ünlü kentsel ve mimari tasarım firmalarından olan ABD'li Skidmore, Owings anda Merrill International tarafından yapılmış. 

    Konut fiyatları 250 bin-900 bin dolar arasında değişen, yüzde 30 peşinatla 36 aya kadar vade uygulanabilen Marin City'de satışlara eylül ayında başlanması planlanıyor. Toplam 1500 dönümlük bir araziyi kaplayan Marin City'nin 1400 metrelik bir sahil şeridi var. Bir zamanlar Angurya Çiftliği ya da Reşitpaşa Çiftliği olarak anılan arazide inşa edilen Marin City'de yat kulübü, su sporları kulübü ve açıkhava tiyatrosu gibi tesisler bulunacak. Bu hafta içinde inşaatına başlanacak Marin City'nin tamamı 7 yılda bitirilecek.


Farklı tarzlar


   Marin City projesinde 838 metrekare, 630 metrekare ve 508 metrekarelik üç ayrı tip villanın yanısıra, 484 metrekare ve 367 metrekarelik Townhouse'lar (Sıraevler), 280 metrekare büyüklükteki Maisonete'ler (apart villa) ve 189 metrekarelik apartman daireleri yer alıyor. İstanbul'un batısında yer alan Marin City'ye E-5 veya TEM'den ulaşılabilecek. Yapımı şu anda devam eden Avcılar Deniz Otobüsü İskelesi arasında, deniz otobüsü bağlantısı planlanıyor. Marin City, Atatürk Havalimanı'na 20, İstanbul Otogarı'na ise 25 kilometre uzaklıkta. Yakuplu Belediyesi sınırları içinde yer alan Marin City, Büyükçekmece ile Küçükçekmece gölleri arasında kalıyor.


Sabah 6 Haziran 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön