26 / 04 / 2024

1999 yılında ABD İstinye'ye taşınacak!

1999 yılında ABD İstinye'ye taşınacak!

1999 yılında Tepebaşı'nda faaliyet gösteren Amerikan Konsolosluğu, yer darlığı ve trafik yoğunluğu nedeniyle İstinye'ye taşınacakmış. ABD'li yetkililer, İstinye'de Derbent yolu üzerinde eski bir kablo fabrikasının arsası beğenmişler.



 1999 yılında ABD İstinye ye taşınacak!


ABD taşınıyor


Yıllardır Tepebaşı'nda faaliyet gösteren Amerikan Konsolosluğu, yer darlığı ve trafik yoğunluğu nedeniyle İstinye'ye göç ediyor...


ARSA BULUNDU


    İSTİNYE'yi didik didik eden Amerikan Konsolosluğu görevlileri, bir süre önce taşınan kablo fabrikasının arsasını beğendi. Derbent yolu üzerindeki geniş arsa için Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy'la temas kuruldu. Arsa üzerinde 6 gecekondu bulunduğunu belirten Başkan Özsoy, ''Bu sorunu hukuki çerçevede çözeriz'' dedi.


SEVİNDİRİCİ 


    AMERİKAN Konsolosluğu'nun Sarıyer ilçe sınırlarında bulunmasının kendileri için sevindirici bir gelişme olacağını belirten Sedat Özsoy, Amerikan makamlarına bu konuda her türlü kolaylığı ve yardımı yapacaklarını açıkladı. Sedat Özsoy, ''ABD Konsolosluğu'nu barındırmak Sarıyer'in değerini arttırır, prestij sağlar'' dedi.    


Sabah 24 Eylül 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön