25 / 04 / 2024

1999 yılında Belediye Sarayı için uluslararası proje yarışması açılacakmış!

1999 yılında Belediye Sarayı için uluslararası proje yarışması açılacakmış!

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Saraçhane'deki binanın yetmediğini belirterek, Hürriyet Tepesi'nde 33 dönümlük bir arazi üzerinde yapılacak yeni bina için uluslararası proje yarışmasının açılacağını söylemiş.



1999 yılında Belediye Sarayı için uluslararası proje yarışması açılacakmış!


Ali Müfit Gürtuna yeni bina için uluslararası proje yarışması açılacağını söyledi


Belediye Sarayı için yarışma


Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesi binası artık yetmiyor. Şişli'de Hürriyet Tepesi'nde 33 dönümlük bir arazi üzerinde yeni bir belediye sarayı yapılacak. Bunun için de uluslararası yarışma açılacak.


    Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, yeni bir belediye sarayı yapılması için uluslararası proje yarışması açılacağını söyledi.


    Yeni belediye sarayı, uluslararası yarışmayı kazanacak projeye göre, Şişli’deki Hürriyet Tepesi’nde inşa edilecek. Gürtuna, Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nın, kent nüfusunun artışı, hizmet götürülen alanın genişlemesi ve personeldeki artış karşısında yetersiz kaldığını söyledi.


    Önceki Başkan Tayyip Erdoğan da aynı gerekçelerle yeni bir belediye sarayı için çalışmaları başlatmış, yerel seçimlerden önce tamamlanmasını istemişti. Bir proje hazırlanmıştı, ama Erdoğan belediye sarayı çizimindeki gökdelenleri kilise kulelerine benzetmiş, yeni proje hazırlanmasını istemişti. Sonra ortaya çıkan bürokratik engeller yüzünden projeyi iptal etmişti.


Birimler birleşecek


    Yerel seçimleri kazanan Ali Müfit Gürtuna, kentin çeşitli semtlerine dağılmış hizmet birimleri arasında koordinasyonun sağlanmasındaki zorlukları dikkate alarak, projenin yeniden hazırlanması için çalışmalar başlattı.


    Saraçhane'deki Belediye Sarayı, son yıllarda hizmet birimleri ve personel artışı karşısında yetersiz kaldı. Örneğin İSKİ, İETT, İGDAŞ gibi belediyeye bağlı önemli kurumlar ve şirketler ayrı ayrı yerlerde bulunuyor.


    Okmeydanı'nda, 0-1 ile Kağıthane Caddesi arasındaki 38 dönüm belediye arsası üzerinde inşa edilmesi planlanan yeni bina bu tür birimleri bir araya getirecek. Bu sayede kentin uzak semtlerinden gelecek olanlar çevre yollarından yararlanarak kolaylıkla ulaşabilecek.


Kemal DİYARBEKİR


Hürriyet 2 Ağustos 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön