26 / 04 / 2024

1999 yılında Kağıthane Belediyesi hizmet binası satılık!

1999 yılında Kağıthane Belediyesi hizmet binası satılık!

1999 yılında ekonomik sıkıntı bir çok belediyeyi zor duruma sokmuş. Kağıthane Belediyesi 16 katlı hizmet binasını 1 trilyon 600 milyar liraya, Şile Belediyesi de hizmet binasını 1 trilyon liraya satacakmış.



1999 yılında Kağıthane Belediyesi hizmet binası satılık!


Kağıthane Belediye Başkanı Arif Calban 18 katlı hizmet binası için 1 trilyon 600 milyar lira ödeyecek bir alıcı arıyor...


Şile Belediyesi'nin binası da 1 trilyon liraya, acele satılık


TIKANDILAR


   EKONOMİK sıkıntı bir çok belediyeyi tıkadı. Bu belediyeler biraz soluklanmak için ''gayrimenkul satışları''na bel bağladı. Kendisi bir başka binada kiraya çıkan Kağıthane Belediyesi, 16 katlı hizmet binasını 1 trilyon 600 milyar liraya satıyor. Başkan Arif Calban, bu parayı ilk verene binayı satacak, parayı acil ihtiyaçlara aktaracak. Kağıthane Belediyesi öncelikle personele ve müteahhitlere olan borçlarını ödemeyi planlıyor.


ALICI YOK


   BAŞKAN Arif Calban binayı önce Özel İdare'ye teklif etti. Ancak miktar yüksek geldi, Özel İdare almaya yanaşmadı. Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu da hizmet binasına 1 trilyon lira bedel biçti, alıcı bekliyor. Ama gelen giden yok. Satılık belediye hizmet binalarına talip çıkmıyor. İçinde bulundukları darboğaz daha da dayanılmaz hale gelince başkanların fiyat indirimi yapacağı sanılıyor. 


ENGİN AKBAŞ


(1999 yılında Reşat Altın 29.000.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 11 Ağustos 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön