28 / 03 / 2024

1'inci Çukurova Yapı Zirvesi'nde Adana kentsel dönüşüm projesi tanıtılacak!

1'inci Çukurova Yapı Zirvesi'nde Adana kentsel dönüşüm projesi tanıtılacak!

Adana'nın Çukurova ilçesinde, 13 bin konut ve iş yerinin yer aldığı 6 milyar liralık Adana'ya yapılan en büyük yatırım olan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'nde tanıtılacak.



Kooperatif ve belediye toplu konut sistemiyle düşük maliyet gözetilerek düşük kalite ve depreme dayanıksız, olarak üretilen Çukurova ilçesindeki Belediye Evleri Mahallesi, yapıldığı dönemin şartları ve yıllar içerisinde yaşanan depremlerin etkisi ile şehir için sorun oluşturmaya başlayınca kısa bir zaman önce kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. 



Sampaş A.Ş. uzmanlarınca hazırlanan ve 6 milyar TL'lik bir değerin oluşacağı planlanan proje, toplam 1078 dönüm alan üzerine yapılacak. Akıllı kent olarak planlanarak hayata geçecek projede, toplam 13 bin 2 adet konut ve iş yeri bulunuyor. 276 dönüm sosyal donatı alanı ve 247 dönüm de yeşil alana sahip olan proje tamamlandığında, gece 35 bin, gündüz 41 bin kişi yaşayacak. 



2,5 KM'LİK TİCARET AKSI 

Yıkımları yapıp da inşaatlara başladıktan 3 yıl sonra evlerin hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Belediye Evleri Mahallesi, yeni haliyle Adana'nın en gözde semti olacak. Yeni yapılan bölgede Adana'yı anlatan "Kebapçılar Sokağı", eğlence amaçlı "Kafe Barlar Sokağı", "Kültür Sokağı", gibi unsurlarla dünya ölçeğinde çok sayıda sosyal, kültürel ve ekonomik amaçlı alanlar bulunacak. Açık alışveriş merkezi modelinin benimsendiği projede TEM'den Turgut Özal Bulvarfna kadar uzanan 2,5 km uzunluğunda bir ticaret aksı oluşturulacak. 




18 ŞUBATTA TANITILACAK 

Dönüşüm projesini hazırlayan Sampaş A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Öncül Sefa İletişim Hizmetleri ve Home&OFffice Concept dergisi işbirliği ile 18 Şubat Çarşamba günü  Adana  Sheraton Otel'de yapılacak olan "1. Çukurova Yapı Zirvesi'nde, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tanıtımını yapacak. Karakaya, Belediye Evleri Kentsel . Dönüşüm Projesi'nin, Çukurova Belediyesi'nin önderliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üst denetimi, desteği ve Sampaş A.Ş.'nin teknik müşavirliği ile süratle ilerlediğini belirtti. 



Projenin, Cumhuriyet tarihi boyunca Adana'ya yapılmış olan en büyük yatırım olacağını vurgulayan Karakaya, "Bu proje sayesinde, yeni bir kentsel yapılaşma modeli hayata geçirilmiş olacak. Proje tamamlandığı zaman Türkiye'ye örnek teşkil edecek. Yıllar içerisinde yıpranmış ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan bu yapıların yerine yapılacak binalar dünya standartlarında, her türlü modern ihtiyacı karşılar mahiyette olacak. Biz burada kişileri yaşadıkları yerden uzaklaştırmadan yerinde dönüşüm yaparken, mahalle sakinlerinin komşuluk ilişkilerini değiştirmeden mahallenin sosyal dokusunu koruyacağız. Doğal afetlere dayanıklı, çağdaş standartlarda yeşil alan, park, okul, kreş, sağlık, sosyal - kültürel tesislerin tümünün bir arada bulunduğu güvenilir konutlarda inşa edeceğiz" diye konuştu. Şekip Karakaya, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2015 yılı ortalarında başlayacağını sözlerine ekledi. 


Adana Toros


Geri Dön