16 / 04 / 2024

1stanbul, 2. etapta öğrencileri hedefledi!

1stanbul, 2. etapta öğrencileri hedefledi!

Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı ortaklığında kurulan 1stanbul projesinde ikinci etap heyecanı başladı. 1stanbul İcra Kurulu Üyesi Adnan Akyüz İkinci etapta İstanbulda üniversite öğrencileri düşünülerek daire tasarladıklarını kaydetti



Bu yılın eylül ayında satışlarına başlanan ve yoğun ilgi gören 1stanbul projesinde ikinci etapinşaatı içingeri sayım başladı. 1stanbul İcra Kurulu Üyesi Adnan Akyüz İkinci etapta İstanbulda üniversite öğrencileri düşünülerek daire tasarladıklarını ve 1+0 modeliyle daire yaptıklarını söyledi. 1+0 daire modeli ile kira öder gibi düşük fiyatlarla öğrencileri de konut sahibi yapacaklarını belirten Akyüz, Öğrenciler hem ev sahibi olacak hem de güvenli bir ortamda ikamet edecek. Üstelik bu dairelerle güvenli site yaşamına katılacak olan öğrencilerin aileleri de rahat edecek. Akılları çocuklarında kalmayacak dedi.

İşsizlik sigortası yapıyor

Projenin ödeme seçenekleri de dikkat çekiyor. Halden anlayan bir ödeme planı oluşturan şirket, konut alan kişilerin işsiz kalması durumunda 12 ay boyunca işsizlik si gortası kapsamında kredi ödemelerini üstleniyor. Bir diğer alternatif ise yüzde 25 peşinatın 0 faizle 12 ay taksite bölünmesi olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bunların yanı sıra şirket ayrıca iç finans modeli ile müşterilerine banka kredisi kullandırmadan kendi iç bünyesinde de ödeme planı oluşturuyor.

Fiyatlar 102 bin liradan başlıyor

Projenin birinci etabında yer alan 2+1 tipi dairelerin tamamı satıldı. Halen satışta olan 1+1 tipi evlerin fiyatları 147 bin liradan başlıyor. En pahalı evin fiyatı ise 412 bin liraya kadar yükseliyor. Projenin birinci etabında 1188 daire bulunuyor. Projede 1300 metrekarelik sosyal yaşam alanına ayrılmış durumda. Burada kafe, restoran, yüzme havuzu, fitness, sauna, hamam ve diğer projelerde yer almayan buz pisti yer alıyor. Her bloğun etrafında ise su kanalları bulunuyor.

İnşaatta güç birliği

Emlak Konutun Tulip Turkuaz firmasıyla anlaşmasını feshetmesiyle ihaleyle satın alınan arsada yapılan 1stanbul Ispartakule projesi, Doğu İnşaat, Precast Beton, Tuna Gayrimenkul Ortaklığı ve Üstünler Yapı ortak projesi olarak hayat buluyor. Ortaklar hakkında bilgi veren Akyüz, Ortakların hepsi uzun yıllardır sektörde olan isimlerden oluşuyor. Proje tüm ortakların bilgi ve birikiminin tek bir potada eritildiği nadir bir proje olacak dedi.

Yeni bir şehir inşa ediyor

Projenin tamamında 1900 daire yer alıyor. Akyüz, Ispartakulede yeni bir ilçe inşa ettiklerini ve şu ana kadar 1stanbul projesinde 400 konutun satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Bahçeşehir Ispartakule bölgesinde hayata geçirilen 1stanbul projesinde dairelerin çoğunluğu göl manzarasına bakıyor.

İkinci etap 2013'te teslim

Projenin ikinci etabı 5 bloktan oluşacak. İkinci etapta toplam 800 daire bulunacak. İnşaatına ise 2012 yılının başında başlanacak. İkinci etapta alışveriş merkezi, rezidanslar tüm sosyal yaşam alanları da yer alacak. Projenin ikiinci etabında 1+0dan 4+1e farklı daire tipi yer alacak. Projenin ikinci etabı 2013 yılında bitirilecek.
Emine AÇAR/BUGÜN


Geri Dön