29 / 03 / 2024

2. Abdülhamid'in tahtının onarımına Adana talip oldu!

2. Abdülhamid'in tahtının onarımına Adana talip oldu!

2. Abdülhamid'in tahtının onarımına Adana talip oldu. Adana Olgunlaşma Enstitüsü, 2. Abdülhamid' in tahtını onarmak için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kanalı ile bakanlığa başvurdu.



Adana Olgunlaşma Enstitüsü, 2. Abdülhamid'in cuma selamlığında ve elçi kabullerinde kullandığı tahtını onarmak için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü aracılığıyla bakanlığa başvurdu.


Enstitü Müdürü İkbal Kalın, AA muhabirine, 2. Abdülhamid'in yıpranmış tahtını onarmak istediklerini belirterek, konuyla ilgili dilekçeyi Kültür ve Turizm Müdürlüğüne verdiklerini söyledi.


Kalın, ''Abdülhamit'in tahtının onarılacağını duyduk. Ahşap ve röleve kısmına talip olduk. Gerçekten çok heyecanlandım. Hem ahşap hem de rölyef konusunda çalışmalarımız var. Kumaşının dokutulacağını öğrendik. Onarımı üstlenirsek bizim için çok büyük onur olur. Enstitü olarak her türlü altyapıya ve malzemeye sahibiz" dedi.


Tahtın onarımının kent için de gurur kaynağı olacağını vurgulayan Kalın, ''İnşallah  Adana  olarak bu işi biz alırız. Sayın Valimiz ve Kültür Bakanlığımızdan da destek isteyeceğiz'' diye konuştu.


Yıldız Sarayı Müzesi'nde sergilenen taht, 19. yüzyılda yaptırıldı. Altın varaklı tahtın alt tarafındaki yıpranmış alçı parçaları değiştirilecek. Ayrıca, kumaşı orijinaline uygun yenilenecek. Kumaş, Milli Saraylar'a bağlı Hereke fabrikasında aslına uygun dokunacak.


AA


Geri Dön