26 / 04 / 2024

2. Bursa İnşaat Zirvesi’ne Fuksas geliyor!

2. Bursa İnşaat Zirvesi’ne Fuksas geliyor!

2. Bursa İnşaat Zirvesi’ne Fuksas geliyor. 13 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek 2. Bursa İnşaat Zirve’sinin hazırlıkları artan bir tempoyla sürerken “Zirve”nin konukları belli olmaya başladı.



Türkiye ekonomisinin yapı taşlarından olan inşaat sektöründeki dev buluşma ikinci kez gerçekleşiyor.

İnşaat Burada Dergisi ve Uludağ Üniversitesi iş birliği ile 13 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek 2. Bursa İnşaat Zirve’sinin hazırlıkları artan bir tempoyla sürerken “Zirve”nin konukları belli olmaya başladı.

İnşaat sektörü adına söz sahibi kurum ve kuruluşların bir arada olacağı 2. Bursa İnşaat Zirvesi’nde; değişen kentler, dönüşen yaşamlar ve dünya uygulamaları, 21. Yüzyılda inşaat teknikleri, kullanılan malzeme kalitesi ve sektörün izlediği yol haritası, mega şehircilik projeleriyle değişen konut profilleri, turizm yatırımları, ticaret ve sağlık yapıları ve bunlara özel satış pazarlama kanalları konuşulacak konular arasında bulunuyor. Ayrıca “Zirve”de; insanların inşaat sektöründen dünden bugüne beklentileri ve gelecek düşüncelerinin de değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Bursa İnşaat Zirve’sinde yurt içi ve yurt dışından pek çok önemli konuk ağırlanacak. Bu konuklardan biri de; çağdaş mimarlığın en önemli isimlerinden Massimiliano Fuksas.

Roma'daki İtalyan Kongre Merkezi, Ferrari Araştırma ve Geliştirme Merkezi, İtalyan Uzay Ajansı Merkezi, Bordeaux Çağdaş Sanat Merkezi, Strasbourg Zenith Konser Salonu ve Salzburg Europark birçok önemli mimari projeye imza atan İtalyan mimar, geçtiğimiz yaz Bursa'da ‘Tarihi Hanlar Bölgesi'nin Canlandırılması Projesi’ için Türkiye'ye gelerek çalışmalar yaptı.

Massimiliano Fuksas

Litvanya asıllı Fuksas, 9 Ocak 1944'te Roma'da doğdu. 1969'da Roma La Spienze Üniversitesi'nden mezun oldu. 1967 yılında Roma atölyesini, 1989 yılında ise Paris atölyesini kurdu. 80li yılların başından beri çağdaş mimarlığın öncülerinden biridir. 1994-1997 yılları arasında Berlin ve Salzburg'da şehir planlama komisyonlarında danışman mimar olarak çalıştı. Columbia Üniversitesi, Paris École Spéciale d'Architecture, Viyana Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart Staatliche Akademie der Bildenden Künste gibi önemli üniversitelerde ders verdi. Uzun yıllar, özellikle varoşları etkileyen kentsel problemler üzerine çalışmalar yaptı. Berlin'in şehir geliştirme ve çevre koruma idari meclisi üyeliği ve Salzburg Belediyesi yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 1998'de 7. Buenos Aires Mimarlık Bienali'nde Vitruvio Internacional a la Trayectoria ve 1999'da Grand Prix d'Architecture Française ödülüne layık görüldü. 1998-2000 yılları arasında "Az Estetik, Çok Etik" “Less Aesthetics, More Ethics” konulu Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nin direktörlüğünü yaptı. 2000 yılından bu yana Bruno Zevi tarafından kurulan "L'Espresso" dergisinde yazmaktadır. 

Massimiliano Fuksas mimari yapılar planlama konusunda kendi alanında en önemli isimlerden biri. Çalışmalarında öncelikle çalışacağı mekan ile alakalı bölgesel bilgiler edinip, zamanla gözlemlediklerini ve analizlerini değerlendirerek çizimler yapıyor ve bir röportajında şöyle diyor: "Üretim söz konusu olduğunda her zaman en titiz halimle çalışırım, zaman benim için çok değerli, ancak iyi kullanmasını öğrendikten sonra sorununuz kalmıyor." 

Massimiliano Fuksas Mimarlık Ofisi’nin imzasını taşıyan işler arasında Ferrari Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Roma'daki İtalyan Kongre Merkezi, İtalyan Uzay Ajansı Merkezi, Bordeaux Çağdaş Sanat Merkezi, Strasbourg Zenith Konser Salonu ve Salzburg Europark gibi belli programları olan yapıların yanı sıra, Kudüs'teki Behlehem Merpeni gibi konsept projeler bulunuyor.



Geri Dön