07 / 05 / 2024

20 Mahalle 1 Kartal projesi değerlendirildi!

20 Mahalle 1 Kartal projesi değerlendirildi!

Kartallılar "20 Mahalle 1 Kartal" Mahalle Eylem Planı ile tanıştı, Katılımcılar, ’20 Mahalle 1 Kartal’ projesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.




Kartallılar "20 Mahalle 1 Kartal" Mahalle Eylem Planı ile tanıştı, proje önerileri tartışıldı.

 

Kentsel sorunları Tasarım, Araştırma, Katılım yoluyla ele alıp, sosyal değişime duyarlı tasarımlar sergileyen TAK Kamp etkinliğinin 3’üncüsü, Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda gerçekleştirildi. Katılımcılar, ’20 Mahalle 1 Kartal’ projesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

 

Fikirlerin tartışıldığı, deneyimlerin paylaşıldığı ve etkinliklerin düzenlendiği yaratıcı düşünce ve yenilik ortamı olan TAK Kamp’ta Kartallılar ve tasarımcılar 3. kez bir araya geldi. Yaratıcı düşünme yöntemiyle, Mahalle Eylem Planı'nın yani Kartal halkının yönetime katılım süreçlerinin tartışıldığı TAK Kamp etkinliğine; Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Feyyaz Kaynak, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Cem Çetin, Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kampa katılan Kartallılar, mahalleleri ile ilgili sorunları, fırsatları ve beklentileri paylaştı.

 

Her yıl bir defa düzenlenen kamp programında katılımcılar Mahalle Eylem Planı kapsamındaki ’20 mahalle 1 Kartal’ projesini tartıştı. TAK üyeleri katılımcılara gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Programın devamında düzenlenen Mahalle Eylem Planı çalıştayında ise ilçede yaşanan sorunlar geniş kapsamda tartışılarak çözüm önerileri sunuldu. Öte yandan yaklaşık 3 aydır ilçedeki 20 mahallede yaşanan sorunlar hakkında bilgi toplanmasından sonra oluşturulan Mahalle Eylem Planı projesinde sona doğru yaklaşıldığı öğrenildi. TAK tarafından oluşturulan Mahalle Eylem Planı’nda ilçedeki sorunlar 20 mahalle muhtarı ile tartışılacağı ve projenin devamında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, TAK’ın mahalle muhtarları ile birlikte oluşturduğu Mahalle Eylem Planı’nı kamuoyunun gündemine tartışacağı belirtildi.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz gibi yöneticilere çok fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başlangıcından bu yana TAK Kartal’a inanan ve destekleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz gibi yöneticilere çok fazla ihtiyacımız var. Başarı için önce inanmak, işi sahiplenmek gerekiyor. Artık kentler tıkandı, yaşam alanları kısıtlandı. İnsanların arayışlarına öncülük yapacak kadrolar gerekiyor. Bunu Kartal’da başlattık. Dilerim Türkiye'nin her tarafına yayılır; çünkü Türkiye'de kentlerimizi öldürüyoruz. Köyleri boşaltıyor, üretimden uzaklaşıyoruz. Kentlerden gelen yığılmayla o kentlerin varlığını yok ediyoruz. Oysa kentlerin mahalleleri, sokakları, kültürleri, kültürleri oluşturan insanları ile bir dokusu var. Bu değerlerden uzaklaştıkça betonlaşan bir dünyanın içinde sevgisiz, samimi olmayan, paylaşımdan uzak anlayışa doğru gidiyoruz. Yemek pişirirken kokusu gitmiştir diye komşusuna yemek götüren anlayıştan, komşusunu tanımayan, selam vermeyen anlayışa doğru gidiyoruz. Kentleşmeyi, kentin içinde olmayı, o kenti paylaşmayı, sahiplenme kültürünün yansımalarını Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz, çok kez anlatmıştır. Kent meydanları ile yaşar, en ücra köşesinde barındırdığı değerleri ile yaşar.”

 

Kartal Belediyesi bünyesindeki TAK Kartal ekibinin, Kartal’ın 20 mahallesi için hazırladığı Mahalle Eylem Planı'nın konuşulduğu fikir kampı, akşamüstü yapılan mangal partisi ile sona erdi.

               

www.kartal.bel.tr


Geri Dön