26 / 04 / 2024

20 yıl vadeli konut kampanyasına büyük talep!

20 yıl vadeli konut kampanyasına büyük talep!

GYODER üyeleri, konutta 20 yıl vadeli kampanyaya destek veriyor. 20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi kampanyası, satışları büyük oranda artırdı. 107 projenin yer aldığı kampanya 31 Mart’a kadar sürecek.



Emlak Konut GYO’nun ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ adıyla düzenlediği 20 yıl vadeli kampanyaya ‘Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER üyeleri de destek veriyor. Kampanya gayrimenkul sektörüne büyük hareket getirirken, satışlar ölü sezon olarak değerlendirilen kış aylarında bile hızlı gidiyor.


Orta gelirliye fırsat

1 Şubat’ta başlayan ‘20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi’ ile orta gelirlinin konut edinmesinin hedeflendiği kampanya kapsamında, GYODER üyesi 40 firmanın 107 projesi tüketici ile buluştu. Kampanya ile GYODER üyelerinin markalı konutları, 240 ay vadede yüzde 0.75-0.85 arasında faizle satılacak. Emlak Konut GYO’nun projelerinde yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ayda sıfır, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Kampanya 31 Mart’a kadar sürecek.


Uzun vadeli ve düşük faizli konut satışı kampanyasının ev sahibi olmak isteyen orta gelirliler için büyük bir fırsat olduğunu belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, “Daha önce yaptığımız ‘güç birliği’ kampanyasında gördük ki, konut almak isteyenler faiz oranları ve uzun vadeli ödeme seçeneklerine duyarlı. Sektör temsilcileri olarak biz de vadeleri uzatıp daha fazla insana ulaşmayı hedefledik. Firmalarımız ve bankalarımızın fedakarlığı ile Türkiye’de ilk kez 240 ay vade ile satılacak konutlarla, orta gelir grubuna ev sahibi olma imkanı sağlayan kampanyayı destekliyoruz” diye konuştu.


Tüketicilere uyarı

Kampanyadan yararlanıp konut almak isteyen tüketicilere banka kredisi konusunda dikkatli olmaları uyarısı yapılıyor. Birtakım firmaların ‘Biz de bu kampanya ile satış yapıyoruz, kendi imkanlarımızla uzun vade sunuyoruz’ gibi söylemlerine dikkat edilmeli. Bankanın destek vermediği bir projede firmanın kendi imkanlarıyla 120 veya 240 ay vadeli konut satışı yapması zor. Tüketicinin, mutlaka banka kredisi ile konut sunan firmaları tercih etmesi gerekiyor.


İlk kampanyada 3 bin konut

GYODER’in 15 Temmuz darbe girişimininin ardından başlattığı ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası da sektöre önemli bir ivme kazandırmıştı. Aziz Torun, “1 Ağustos’ta başlayan ve yoğun talep üzerine 15 Ekim’e kadar uzattığımız ilk kampanya ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirilmiş, sektörde 2.6 milyar TL ciro elde edilmişti” diye konuştu.


Hangi projeler yer alıyor?

  1. Akkuş Gayrimenkul: Alya Penta
  2. Akzirve: Strada Bahçeşehir, Pega Kartal
  3. AND Gayrimenkul: AND Pastel
  4. ANT Yapı: Anthill Residence, Antteras, Antasya Residence, ANT Plato
  5. Arıkan Yapı: Toskana Orizzonte
  6. Babacan Holding: Babacan Premium, Babacan Palace, Babacan Port Royal
  7. Bak Yapı: Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum, Prestij Park
  8. Cathay Group: Nivo İstanbul, Nivo Ataköy
  9. Çalık Gayrimenkul: Metropol İstanbul
  10. Çukurova Gayrimenkul: Çukurova Balkon
  11. Dap Yapı: Adam Kule, Teras Kule, Dalga Kule, Vazo Kule, Taksim Petek Residence, Tango Kule, Burgu Kule, Validebağ
  12. Demir: Demir La Vida, Demir Romance
  13. DKY İnşaat: DKY Kartal, DKY On Kağıthane
  14. Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal
  15. Eroğlu Yapı: Skyland İstanbul, Harmony Towers, Platform Merter
  16. Extensa İstanbul: Bomonti Modern Palas
  17. EYG Grup: Evvel İstanbul, Adım İstanbul
  18. Fuzul İnşaat: Olimpa Park Plus, Vadiyaka
  19. Gedizler Yapı: EV’RE 2
  20. Hasanaoğlu: Banu Evleri 2 ve 3
  21. İş GYO: Manzara Adalar, İnistanbul
  22. Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu
  23. Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy, Kuzu Effect
  24. Mar Yapı: G Marin managed by Divan
  25. Nef: İnistanbul Topkapı, Nef Ataköy Residence, Nef Bahçalievler, Nef Sancaktepe
  26. Nurol GYO: Nurol Park
  27. Ortadoğu Grup: Resim İstanbul
  28. Pana Yapı: Brooklyn Life
  29. Piyalepaşa: Piyalepaşa İstanbul
  30. Rönesans Gayrimenkul: İstanbul Piazza
  31. Sinpaş GYO: Ege Vadisi, Aydos Country, Ege Yakası, Bursa Modern, İncek Dünyası
  32. Sinpaş Yapı: Altınoran, Sinpaş Palas, Marina Ankara, Aquacity Denizli
  33. Sur Yapı: Lavender, Bahçeyaka, Gölbahçe, Marka, Mirage, İlkbahar, Şehir Konakları, Exen İstanbul, Yeni Kağıthane Projesi, Yeni Maltepe Projesi, Excellence, Axis İstanbul
  34. Tahincioğlu: Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı
  35. Tekfen Emlak: HEP İstanbul (Sıraevler)
  36. Torunlar GYO: 5. Levent
  37. Toya Yapı: Toya Moda, Toya Vista, Toya Next, Avcılar Park
  38. Yiğit Grup: Fortis İstanbul, Fortis Sinanlı Kadıköy
  39. Halk GYO: Bizimtepe Aydos, Şehristan   


Vatan 




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) markalı konut projelerini, uzun vade ve düşük faiz avantajıyla tüketici ile buluşturuyor. 240 ay vade ve düşük faizli konut kredisi kampanyasına destek veren GYODER üyesi 33 firma, 75 projede faiz oranlarım 0.75 - 0.85 bandına çekti. 


31 Mart 2017 tarihine kadar geçerli olacak kampanyanın, ev sahibi olmak isteyen orta gelirliler için büyük bir fırsat olduğunu belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, "Daha önce yaptığımız 'güç birliği' kampanyasında gördük ki, konut almak isteyenler faiz oranları ve uzun vadeli ödeme seçeneklerine duyarlı. Sektör temsilcileri olarak biz de, vadeleri uzatıp daha fazla insana ulaşmayı hedefledik. 240 ay vadeli konut kampanyasının faiz oranlarına baktığımızda, 0.75-0.85 bandının, bugünkü Türkiye şartlarında sürdürülebilir bir faiz oranı olduğunu söyleyebiliriz. Firmalarımız ve bankalarımızın fedakarlığı ile Türkiye'de ilk kez 240 ay vade ile satılacak konutlarla, orta gelir grubuna ev sahibi olma imkanı sağlayan kampanyayı destekliyoruz" dedi. 


İlk kampanya ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirildiğini, sektörde 2,6 milyar TL ciro elde edildiğini hatirlatan Torun, ikinci kampanyanın da tüketiciye ve sektöre önemli katkıları olacağına inandığını söyledi.


Sözcü


Geri Dön