28 / 03 / 2024

200 tane ağaç yanlışlıkla kesilmiş!

200 tane ağaç yanlışlıkla kesilmiş!

Büyükçekmece'de Alkent 2000 mahallesinde yeşil alanken plan tadilatı yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen araziye yapılacak cami nedeniyle 200 ağaç sabaha karşı gelen işçiler tarafından kesildi.



Planlarda daha önce yeşil alan görünen ve çoğu 60-70 yıllık çam ağaçlarıyla kaplı arazinin bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından plan tadilatı yapılarak yeşil alandan çıkarıldığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildiği anlaşıldı. Araziye cami yapmak isteyen Alkent 2000 Cami ve Kuran Kursu Yapma ve Yaşatma Derneği yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurarak arazinin kendilerine tahsis edilmesini istedi. Semt sakinleri buna tepki göstererek ağaçların kesilmemesi için kampanya başlattı. 

Önceki gün araziye gelen dernek yöneticileri ve işçiler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 77 ağacı kesmek için izin aldıklarını ve kesilen yerde cami inşaatının yapılacağını bildirdi. Komşu sitelerde oturanların tepkisi üzerine yetkililer, herhangi bir işlem yapmadan bölgeden ayrıldılar. 


KATLİAMA DEVAM EDİLDİ

Alkent 2000 Cami ve Kuran Kursu Yapma ve Yaşatma Derneği üyeleri önceki gün on kişilik bir ekiple ağaçların bulunduğu alana geldi. Alkent 2000 sitesinin güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen; dernek üyeleri ağaç kesme makineleri ile alandaki 200 ağacı gövdesinden kesti. Olay üzerine site sakinleri yetkililere haber verdi. Alkent 2000 Cami ve Kuran Kursu Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Bakaner, ağaçların yanlışlıkla kesildiğini belirterek, "İşçiler durumu yanlış anladı. Ağaçları sökmek yerine kestikler" dedi. 


Geri Dön