28 / 03 / 2024

200 üzerinde turizmci Mall of İstanbul'da buluştu!

200 üzerinde turizmci Mall of İstanbul'da buluştu!

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi Mall Of İstanbul turizm sektörünün en önemli temsilcilerini buluşturdu.Buluşmaya yurt dışından İstanbul'a yönelik büyük tur kafileleri getiren 90 farklı acenteden 200 üzerinde turizmci katıldı.



TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya yurt dışından İstanbul'a yönelik büyük tur kafileleri getiren 90 farklı acenteden 200 üzerinde turizmci katıldı. 


Türkiye'nin en büyük alışveriş, yaşam ve eğlence merkezi Mall of İstanbul, turizm sektörünün en önemli temsilcilerini buluşturdu. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya yurt dışından İstanbul'a yönelik büyük tur kafileleri getiren 90 farklı acenteden 200 üzerinde turizmci katıldı.Mall of İstanbul Aldar Restaurant'a düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul'un doğal ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra alışveriş turizmi açısından gelirlerini daha üst seviyeye taşıyabilecek potansiyeli olduğunun altını çizdi. Torun şunları söyledi: 

'Türkiye'nin turizm gelirlerini artırmak ve gelen turistlerin ülkemizden mudu ve güzel anılarla ayrılmalarını sağlamak için perakende sektörüne büyük görev düşüyor.Doğal ve tarihi zenginliklerimizin yanı sıra alışveriş turizmi ülkemizin önemli gelir kaynaklarından biri olarak büyük potansiyel taşıyor. Dubai örneğinde olduğu gibi dünyada yalnızca perakende sektörü üzerine kurgulanmış turizm destinasyonları var. İstanbul'un da mevcut turizm cazibesine alışveriş potansiyelini ekleyerek gelirlerini artırması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

 

Mall of İstanbul'un konseptinin yerli ziyaretçiler kadar yabancı turistleri cezbetmeye yönelik birçok fonksiyonu barındırdığını vurgulayan" Aziz Torun, "Mail of İstanbul konsepti ile yabancı yatırımcılar ve turistler açısından büyük ilgi gören bir yaşam, alışveriş ve eğlence merkezi. 35 ayrı milletten yatırımcıya Mail of İstanbul'dan daire sattık, AVM'mizi açıldığımız günden bu güne 51.000 yabancı turist ziyaret etti. İnşası devam eden otel projemiz de tamamlandığında Mail of İstanbul, turizm gelirlerindeki iddiasını daha da güçlendirerek ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise "Perakende sektörünün ilkleri ve enlerinin yer aldığı Mall of İstanbul'da acente temsilcileri ve basın mensupları ile buluşmaktan ve onları böylesine büyük ve önemli bir lokasyonda biraraya getirmekten memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:" Turizm için özellikle havaalanı yolunda yabancı ziyaretçilerimize böylesine büyük, donanımlı bir Alışveriş ve Yaşam Merkezi sunulmuş olması çok etkileyici. Türkiye'nin en büyük kapalı eğlence parkı MOİPARK,şehrin 4 büyük sahnesinden biri olan MOİ Sahne, Ottomanya Sergisi ve yaşam alanlarıyla bu merkez Türkiye için yabancı misafirlerimize gösterilecek büyük bir gurur kaynağımız olmuştur. Bu yatırım bölge ekonomisini de pozitif etkileyerek farklı bir çekim alanı oluşturmaktadır. İstanbul'a gelen turistlerimize her türlü imkanı vermek, yerli ve yabancı markalarla buluşturmak, ekonomimizin dinamizmini etkilemek ve ülkemizin bu şekliyle tanıtımına katkı sunmak çok önemli."


Hürses 


Geri Dön