19 / 04 / 2024

2000 yılında Aselsan, Topkapı Sarayı'nın güvenlik sistemini yenileyecekmiş!

2000 yılında Aselsan, Topkapı Sarayı'nın güvenlik sistemini yenileyecekmiş!

2000 yılında Topkapı Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemi Aselsan tarafından baştan sona yenilenecekmiş. Her türlü tehdite karşı hazırlıklı hale getirilecek olan Sarayın güvenlik sistemi 1.3 trilyon liraya yenilenecekmiş.



2000 yılında Aselsan, Topkapı Sarayı nın güvenlik sistemini yenileyecekmiş!


Topkapı Sarayı'na süper güvenlik


Topkapı Sarayı, nihayet hak ettiği güvenlik sistemine kavuşacak.


Topkapı Sarayı'na süper güvenlik


    TOPKAPI Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemi, Aselsan tarafından baştan sona yenilenecek. Aselsan, 1.3 trilyon liraya, Topkapı Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemini baştan sona yenileyecek. Aselsan ayrıca, Ayasofya, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Efes Ören yerinin girişini de daha güvenlikli bir sistem kuracak. Bu amaçla çalışmalara başlayan Aselsan, müzenin çok ayrıntılı olarak hazırlanan yeni güvenlik sistemini, yaklaşık bir yıl içinde tamamlayacak.


ALARM SİSTEMLERİ

  

    Müze, yangın ve soygun başta olmak üzere her türlü tehdite karşı hazırlıklı hale getirilirken, müzeye bilinen bütün alarm sistemleri yerleştirilecek. 

    Aselsan'ın kuracağı yeni güvenlik sisteminde müze görevlileri de kendilerine izin verilen bölümlere özel manyetik kartlarla girebilecek. Kimlerin hangi kapıları hangi saatte açtığı da bilgisayara kaydedilecek.

    Müze, en büyük tehlike olarak kabul edilen yangına karşı çeşitli alarmlarla donaltılacak. Aselsan'ın kullandığı kartlı geçiş sistemlerinde de sadece yetkili kişilere hızlı ve pratik geçiş imkanları sağlanırken, kart suistimallerine karşı, kartı tanıyan kişi ile yetkili kart sahibinin aynı kişi olup olmadığı da dijital sistemlerle kontrol edilebiliyor.


ANKARA, A.A


(2000 yılında Reşat Altın 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 9 Temmuz 2000



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön