16 / 04 / 2024

2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli'ne haciz koymuş!

2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli'ne haciz koymuş!

2000 yılında İş Bankası, 32 milyon dolarlık (22 trilyon lira) alacağını tahsil etmek Ceylan Ailesi'nin sahibi olduğu Taksim'deki Ceylan Intercontinental Oteli'nin ekonomik değeri olan taşınır mallarına haciz koymuş.



2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli ne haciz koymuş!


İş Bankası'ndan Ceylan'ın 5 yıldızlı oteline haciz


TÜRKİYE İş Bankası, 32 milyon dolarlık (22 trilyon lira) alacağını tahsil edebilmek için el koyulan Bank Kapital'in sahibi Ceylan Ailesi'nin Taksim'deki Ceylan Intercontinental Oteli'ne haciz koydu.


     SAHİBİ bulundukları Bank Kapital'e el konulan Ceylan Grubu, bir büyük darbe de İş Bankası'ndan yedi. İş Bankası, yaklaşık 22 trilyon liralık (32 milyon dolar) kredi alacağını tahsil etmek amacıyla Ceylan Grubu'na ait İstanbul Taksim'deki beş yıldızlı Ceylan Intercontinental Oteli'ne haciz koydurdu.

     İş Bankası avukatları geçtiğimiz hafta, İstanbul'da Ceylan Grubu'nun işlettiği Ceylan Intercontinental Oteli'ne İcra Müdürlüğü yetkilileriyle gelerek otelin ekonomik değeri olan yatak, televizyon, buzdolabı gibi bütün taşınır mallarına haciz uygulamaya başladılar.

     Bunun üzerine Mahmut Ceylan Turizm Bakanı Erkan Mumcu'yu arayarak, ''Oteli boşaltmaya başladılar. İçerde yüzlerce turist var. Binlerce turistle de yapılmış sezonluk angajmanlar var. Otelin boşaltılması Türk turizmi adına çok kötü bir imaja yol açar. Türkiye'yi yaralar'' diyerek yardımcı olmasını rica etti.

     Mumcu da bunun üzerine İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'yi aradı. Özince, Mumcu'ya, ''Amacımız haciz uygulaması yapıp malları yedd-i emin olarak yönetime bırakmaktır. Oteli ekonomik faaliyetlerini sürdürerek borçlarını ödemesi, bizim de yararımıza. Avukatların tutumu, bizim irademizi yansıtmıyor'' karşılığını verdi.


MAL KALDIRILMADI


     Bu görüşme üzerine, Ceylan Intercontinental Oteli'ne uygulanan haciz işlemi tamamlandı. Ancak 'mal kaldırılmasından' vazgeçildi. Otelin, hacze konu ekonomik değeri olan taşınır malları, 'yedd-i emin' sıfatıyla otel yönetimine bırakıldı.

     İş Bankası'nın 32 milyon dolarlık kredi alacağına konu mallar arasında, Ceylan Grubu'nun Ankara-Karum İş Merkezi'nde bir süre önce kapanan lüks giyim mağazası 'Gazzelini'ye ait dükkanın da 'ipotekli' olarak yer aldığı öğrenildi.

     Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Hürriyet'e olayı doğrulayarak, ‘‘Ben turizm bakanıyım. Böyle bir otelin haczedilmesi Türk turizmini yakından ilgilendirir'' dedi. Mumcu, şöyle devam etti:

     ''Bir eşya çürümüş olarak mı ekonomik değer ifade eder, yerinde çalışır durumda olursa mı? Olaya bu açıdan bakmak lazım.''


(2000 yılında 1 dolar 689.000 liraya, Reşat Altın ise 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 20 Kasım 2000



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön