16 / 04 / 2024

2001 yılında Vakıfbank turizmden çekilecekmiş!

2001 yılında Vakıfbank turizmden çekilecekmiş!

2001 yılında Vakıflar Bankası, bünyesindeki otelleri satarak turizm sektöründen tamamen çekilecekmiş. Banka, Ceylan Intercontinental'ı bünyesinde bulunduran Taksim Otelcilik'teki yüzde 51 hissesini ve Vakıflar Turizm'in tamamını satacakmış.



2001 yılında Vakıfbank turizmden çekilecekmiş!


Beş yıldızlı satış


Vakıflar Bankası, Ceylan Intercontinental de dahil sekiz otel ve bir yata sahip olan Taksim Otelcilik ve Vakıflar Turizm'deki hisselerini satışa çıkardı.


EKONOMİ SERVİSİ


    Vakıflar Bankası, bünyesinde dördü beş yıldızlı, ikisi dört yıldızlı toplam altı oteli bulunan Taksim Otelcilik'teki hisseleri ile birlikte, bünyesinde iki otel ve 17 metre boyunda 3 kamaralı bir motor yatı bulunan Vakıflar Turizm'deki hisselerini satıyor. 

    Taksim Otelcilik bünyesinde satışa çıkarılan altı otel arasında Ceylan Intercontinental Otel de var. Vakıflar Bankası'nın Taksim Otelcilik'te yüzde 51'ine Vakıflar Turizm'in ise tamamına sahip. Her iki şirketteki hisselerin blok satışı ile ilgili ihale için teklifler 19 Temmuz 2001 Perşembe günü akşamına kadar verilebilecek. Satışın gerçekleşmesi halinde Vakıfbank turizm sektöründen tamamen çıkmış olacak.


2 bin yatak kapasiteli


    Vakıfbank'tan, konuyla ilgili yapılan açıklamada, satışların, Bankalar Kanunu'nda iştiraklere ilişkin son düzenleme çerçevesinde gerçekleştirileceği belirtildi.

    Yetkililer, satılan otellerin toplam yatak kapasitesinin 2 bin 6 olduğunu söylediler. Satıştan beklenen gelir hakkında ise bir açıklama yapmadılar.


Taksim Otelcilik'in altı oteli var


Ceylan Intercontinental

Beş yıldızlı Ceylan Intercontinental 53 bin 334 metrekare kapalı alanlı, 390 oda ve 516 yatak kapasiteli. İstanbul'un en büyük otellerinden biri.


Abant Köşkü

13 oda ve 49 yatak kapasitesine sahip olan otel normal kira sözleşmesi ile 49 yıllığına kiralanmış. Göl kenerında bulunan Abant Köşkü S kategorisinde.


Abant Palace

Beş yıldızlı Abant Palance, yap-işlet-devret modeli yapıldı. 49 yıllığına kiralandı. Beş yıldızlı otelin, 162 odası ve 343 yatak kapasitesi bulunuyor.


Side Palace 

Beş yıldızlı Side Palace, 49 yıllığına kiralanan arazi üzerinde. Yap-işlet-devret modeli ile yapıldı. 274 odası ve 560 yatak kapasitesi bulunuyor.


Kuşadası Pagos Otel 

Dört yıldızlı otel 80 oda ve 160 yatak kapasitesine sahip. Kuşadası'nda 2 kilometre uzaklıkt olan otelin işletmesi ve mülkiyeti Taksim Otelcilik'e ait.


Obaköy Alanya Oteli

Dört yıldızlı otelin 184 oda, 400 yatak kapasitesi var. Mülkiyeti ve işletmesi Taksim Otelcilik'e ait.


Vakıflar Turizm


Sultan Saray Oteli

Bin 116 yatak kapasiteli Sultan Saray Oteli beş yıldızlı. Antalya-Kemer'deki otel 49 yıllığına kiralanan bir arazi üzerinde yap-işlet-devret modeli ile yapıldı.


Melita Apart Otel

Marmaris İçmeler'de 32 apart ünitesi var.


Yat

17 metre boyunda ve 3 kamaralı


Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer: 'Turizmden çekiliyoruz'


''Bu satışları ticari olmaktan çok, iştirak politikamız gereği yapıyoruz. Son Bankalar Kanunu'nda bu konuda sınırlamalar var. Bu satışla birlikte turizmden tamamen çıkmış, böylece mali olmayan iştiraklerimizi elden çıkarmış olacağız. Satış için de turizm mevsiminin iyi bir zamanında olduğumuzu düşünüyoruz. En yüksek fiyata gitmesini arzu ediyoruz ama şimdiden bir fiyat söyleyemem. Taksim Otelcilik'te yüzde 51 hissemiz var. Bu patronluk hissesi. Tamamını satıyoruz. Vakıflar Turizm'in yüzde yüzü bizim.''


Milliyet 20 Haziran 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön