24 / 04 / 2024

2002 yılında Çamlıca Televizyon Kulesi'nin inşaatı başlayacakmış!

2002 yılında Çamlıca Televizyon Kulesi'nin inşaatı başlayacakmış!

Temeli 1991 yılında dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen tarafından atılan ve Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde sürdürülen ve bir çok kez ihaleye çıkan kulenin inşaatı 2002 yılında başlayacakmış.



2002 yılında Çamlıca Televizyon Kulesi nin inşaatı başlayacakmış!


3 başkan eskitti


Çamlıca Tepesi'nin görünümünü bozan antenler ortadan kalksın diye Sözen döneminde temeli atılan dev kule bir arpa boyu bile yükselemedi...


    ÇAMLICA'da onlarca tv anten kulesinin yarattığı görüntü kirliliğini tamamen ortadan kaldırması planlanan ve 1991 yılında temeli atılan 174 metrelik dev televizyon kulesinin inşaatı hala başlayamadı. Projesi dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen tarafından başlatılan ve Tayyip Erdoğan döneminde sürdürülen ve Ali Müfit Gürtuna tarafından da yerinde görülüp defalarca ihaleye çıkan ancak bir türlü Çamlıca Tepeleri'nde yükselemeyen kule için bir kez daha ihale açılıyor. Yalnızca 2002 yılında üç kez ihaleye çıkarılan ve her seferinde de ihalesi iptal edilen kule için bu kez umutlu olduklarını belirten İstanbul Büyükşehir yetkilileri suçun kendilerinde olmadığını iddia ederek, ''İlgili firmalar ihale için sürekli erteleme talebinde bulunuyorlar. Bizde onlara uymak zorunda kalıyoruz'' diye konuşuyorlar.


DÖNER RESTORANI OLACAK


    Kule inşaatının ayrı bir uzmanlık alanı olduğunu ve Türkiye'de kule inşa edebilen yalnızca bir kaç şirket bulunduğunu hatırlatan yetkililer, ''Biz de inşaat bir an önce başlasın istiyoruz. Çünkü bu kule sayesinde Çamlıca Tepesi bambaşka bir görünüme kavuşacak'' diyorlar. Belediye yetkilileri televizyon ve radyo yansıtıcılardan kaynaklanan görüntü kirliliğine son verecek projenin çok kapsamlı olduğuna da dikkat çekiyorlar.


Sabah 13 Temmuz 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön