20 / 04 / 2024

2003 yılında Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi Gaziosmanpaşa'da inşa edilecekmiş!

2003 yılında Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi Gaziosmanpaşa'da inşa edilecekmiş!

2003 yılında Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa'da Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesini kuracakmış. Gaziosmanpaşa-Cebeci arasında 2 bin hektarlık alanda inşa edilecek olan hayvanat bahçesi 3 etapta bitirilecekmiş.



2003 yılında Avrupa nın en büyük hayvanat bahçesi Gaziosmanpaşa da inşa edilecekmiş!


AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK


Yeni Gülhane seneye hazır


Gaziosmanpaşa'da 2 bin hektarlık alanda kurulacak hayvanat bahçesinde kurttan file, timsahtan penguene her türlü hayvan barınacak


    İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa'da Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesini kuruyor. Dev hayvanat bahçesinde yılandan sincaba, kurttan geyiğe, timsahtan penguene kadar her türlü hayvan bulunacak. Gaziosmanpaşa-Cebeci arasındaki 2 bin hektarlık boş alanda hayata geçirilecek olan proje bu yıl sonunda tamamlanacak. 


ÜÇ ETAPTA BİTECEK


    Hayvanat bahçesi 3 etapta bitirilecek. 135 hektarlık birinci etabın 70 hektarı safari parkı, 65 hektarı ise normal hayvanat bahçesi olacak. 2004 yılında bitirilecek olan hayvanat bahçesi, Beşiktaş'tan 16, Taksim'den 25, Edirne'den 66, Kocaeli'nden ise 55 kilometre uzaklıkta bulunacak. Hayvanat bahçesi aynı zamanda bir eğitim ve araştırma merkezi işlevi de görecek.

    Hayvanat bahçesinin içine bir sürüngen evi, bir de çocuk hayvanat bahçesi yapılacak. Timsahlar için bataklık, develer için çöl, penguenler için de karlı ve buzlu ortamlar inşa edilecek. Yarı safari şeklinde yapılacak projede ziyaretçiler kendi araçları ile gezebilecek.

    Filler kafeslerde olmayıp özgür dolaşabilecekler. İsteyenin yavru aslan ve timsahlara dokunabileceği mekanda çeşitli büyüklüklerde gösteri merkezleri, konferans salonları ve kapsamlı bir hayvan hastanesi de yer alacak. Ulaşımı eski Londra Asfaltı üzerinden, metro ile de Sultançiftliği-Vezneciler hattının bir kolundan sağlanacak.


Sabah 8 Temmuz 2003



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön