19 / 04 / 2024

2003 yılında İş Bankası, gayrimenkullerini Miami usulü satacakmış!

2003 yılında İş Bankası, gayrimenkullerini Miami usulü satacakmış!

2003 yılında İş Bankası, 384 adet gayrimenkulü ''halktan teklif'' alma yöntemiyle satışa çıkarmış. ABD'de uygulanan bu yöntem ile alıcılar yapılacak olan toplantılara katılarak en yüksek tekliflerini sunacakmış.



2003 yılında İş Bankası, gayrimenkullerini Miami usulü satacakmış!


İş, gayrimenkullerini Miami usulü satacak


İş Bankası 384 adet gayrimenkulünü ABD'de yaygın olarak kullanılan ''halktan teklif'' alma yöntemi ile satışa çıkardı


    İŞ Bankası'nın 384 adet gayrimenkulü 25 Mayıs'ta 'halktan teklif' alma yönetimiyle satılacak. Satışa sunulan gayrimenkuller arasında yalıdan, fabrikaya, 23 dönümlük dev araziden villalara kadar bir çok farklı seçenek bulunuyor. 

    Daha önce BDDK ve Vakıflar Bankası ile çalışan Eskidji'nin son partneri İş Bankası, Eskidji'nin ilk defa uygulamaya koyacağı ve ABD'de son derece yaygın olan bu sistemde, Türkiye'nin her bölgesinden toplam 240 mimar ve mühendis görev yapacak. Alıcıların, 25 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Adana'da aynı anda yapılacak toplantılardan birine katılarak talip oldukları gayrimenkul için en yüksek tekliflerini sunmaları gerekiyor. Satışa çıkarılan gayrimenkullerin listesi, 'eskidji.com'' sitesinden, Eskidji Yenibosna ve Dolapdere ofisleri ile tüm İş Bankası şubelerinden edinilebilmektedir.

    Düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskidji Müzayede'nin sahibi Dikran Masis, ''Dünyanın en etkili satış yöntemi bu. ABD bankaları bu yöntemi (Public Offer) benimsemiş. Bizim de Amerika'yı baştan keşfetmemize gerek yok. Amerika, Miami'yi nası satmış? Böyle satmış'' diye konuştu.

    Sistemi bugüne kadar bankalara kabul ettiremediklerini kaydeden Masis, bankaların kendi ekspertiz değerlerine, defter değerlerine bağlı kaldıklarını söyledi. Alıcının kafasında oluşan fiyatı teklif olarak vereceğini bildiren Masis, ''İş Bankası özel bir kredilendirme sistemi de uygulayacak. Satışlar hem peşin, hem de taksitle olabilecek'' dedi.

    İş Bankası'na daha çok haciz yolu ile geçen gayrimenkuller arasında Ender Çikolata'nın sahibinin yalısı ve Şirinevler'deki bazı tesislerinin de bulunduğu biliniyor.


Güngör KARAKUŞ (SHA)


Sabah 22 Nisan 2003



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön