19 / 04 / 2024

2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş!

2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş!

2004 yılında Emekli Sandığı, satamadığı otelleri Özelleştirme İdaresi'ne devretmiş. Özelleştirme İdaresi'ne devredilen, Maçka'daki Hilton Otel'in de aralarında bulunduğu 7 otelin satış işlemleri Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilecekmiş.



2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi ne geçmiş!


Hilton ÖİB'ye geçti


Emekli Sandığı, satamadığı otelleri Özelleştirme İdaresi'ne devretti. Milletvekili lojmanlar için ise satış yöntemi değiştirilyor


    EMEKLİ Sandığı'na ait oteller Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca, Uluslararası Ticaret Merkezi'ne dönüştürülen milletvekili lojmanları da ihale yoluyla satılacak. İşletme hakkı daha önce Hilton Grubu'na devredilen İstanbul Hilton Oteli ile 2002 yılında çeşitli otel zincirleriyle işletme ve kira sözleşmeleri imzalanan Büyük Ankara, Stad, Bursa Çelik Palas, İstanbul Tarabya, Maçka ve  İzmir  Efes Oteli'nin satış işlemlerini Özelleştirme İdaresi gerçekleştirecek. Otellerin sahibi durumunda bulunan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, satış amacıyla bir süre önce 7 oteli Özelleştirme İdaresi'ne devretti. Ancak Özelleştirme İdaresi, Emekli Sandığı'ndan otellerle ilgili sözleşme ve kiralama problemlerini halletmesini istedi.


Değer tespiti yapılacak


    Büyük Tarabya ve Büyük  Ankara  Oteli için Millenium & Copthorne, Stad ve Maçka Oteli için Radisson SAS, Çelik Palas için Swissotel Grubu, Hilton için de Hilton İşletmesi işe görüşülecek. Emekli Sandığı otellerinin işletmesini alan bu firmalara, otellerin satılması halinde de işletme ve kira sözleşmelerine bağlı kalınacağı taahhüdünde bulunacak ve satış sonrası otelleri alan firmalarla çalışıp çalışmayacaklarını soracak.

    Özelleştirme İdaresi de bu sorunların aşılmasının ardından, önce 7 otel için değer tespit ihalesine çıkacak.


Lojmanlar toptan satılacak

   

    SATIŞINDA istenen başarı sağlanamayan milletvekili lojmanlarında da satış yönteminin değiştirilmesi düşünülüyor. Uluslararası Ticaret Merkezi'ne dönüştürülen ve halen Reha Medin Emlak Hizmetleri tarafından satışı yapılan lojmanlarda şu ana kadar sadece 35 ofis, dükkan ve işyerinin satılması üzerine, lojmanların ihale yöntemiyle satışı konuşulmaya başlandı. Lojman alanında inşa edilecek otel, kreş ve alışveriş merkezi ihalesini sonuçlandıran Emek İnşaat yetkilileri, ikinci aşamada lojmanların topluca ihaleye çıkarılmasının planlandığını bildirdiler. Düşünülen yeni modelde ofislere dönüştürülen çok katlı 2 blok, topluca ya da tek tek, villalar da yine tek tek ya da sokak sokak satılabilecek.


Tercüman 30 Kasım 2004



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön