26 / 04 / 2024

2004 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arsası satışa çıkarılmış!

2004 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arsası satışa çıkarılmış!

2004 yılında Karayolları, Zincirlikuyu'daki 17. Bölge Müdürlüğü binasının bulunduğu 87 dönümlük arsayı satışa çıkarmış. Satışa çıkarılacak arsaya 320 trilyon 328 milyar lira (2 milyon 267 bin adet altın parası) değer biçilmiş.



2004 yılında Karayolları nın Zincirlikuyu daki arsası satışa çıkarılmış!


İstanbul'un en gözde arsası görücüye çıkıyor


Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Zincirlikuyu'daki 17. Bölge Müdürlüğü binasının bulunduğu 87 dönümlük arsayı satışa çıkardı. Arsaya 320.3 trilyon liralık değer biçildi. 


    BİR dönem İstanbul'un tek gökdeleni olan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü binasının yer aldığı arsa, satışa çıkarılıyor. 1 Mart'ta Zincirlikuyu'da bulunan 17. Bölge Müdürlüğü Malzeme Şube Bölümü'nde kapalı teklif usulü ile yapılacak satışta yaklaşık 87 dönüm arsa ve üzerindeki binalar için 320 trilyon 328 milyar lira bedel isteniyor. 


1 YILDA TESLİM EDİLECEK

 

    Alan kişi tarafından içine 10'a yakın plaza ve 100'den fazla lüks villa yapma imkanı olan arsa, emlak uzmanları ve arsa komisyoncuları tarafından İstanbul'un en gözde emlakı olarak nitelendiriliyor. 

    İstanbul'un ilk çok katlı binalarından birini içinde bulunduran arsa üzerinde Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait misafirhaneler, müştemilat binaları, sosyal tesisler ve kapalı garajlar bulunuyor. 

    Beşiktaş Ortaköy Mahallesi'ne bağlı bulunan arsa için yapılan ihaleye katılanların, taşınmazların tümü için teklif vermesi şartı koşuluyor. Şartnamede arsaların ihale üzerinde hak sahibi olanlara tescil tarihinden itibaren bir yıl içinde tahliye ve teslim edileceği de bildirildi. Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihaleye girmek isteyenler mal bedelinin yüzde üçüne denk düşen 9 trilyon 609 milyar lirayı da geçici teminat olarak gösterecekler. Karayolları'nın Zincirlikuyu'da bulunan dev arsası için konuşan bulunan 87 dönümlük dev arsası için konuşan ve 1970 yılından bu yana Levent'te emlakçılık yapan Kaya Emlak'tan Dursun Kaya, şunları söyledi: 


320 TRİLYON AZ

 

    ''Arsa uzmanların deyimiyle tam bir kupon. Yani çok büyük tek parça. 320 trilyon lira böyle bir arsa için az. Bu teklif çok yukarılara çıkabilir. Çünkü bulunduğu yer İstanbul'un en gözde villalarının bulunduğu bölge. İsteyen alıcı plaza yapar, isteyen imar durumuna göre içini tripleks villalarla doldurabilir. Bu bölgede villaların 800 bin ile 2 milyon dolardan aşağı satılmadığını hesaplarsanız değerini anlarsınız.Yüzde 50 imar izni bile olsa mükemmel bir yatırım. Büyük holding ve inşaat firmaları ihaleye katılır.''


Her türlü yapılanmaya uygun


    İNŞAATÇILAR ve emlak firmalarının İstanbul içinde muhteşem büyüklükte bir olarak nitelediği Karayolları arsası için konuşan Ekşioğlu İnşaat firmasından mimar Mücahit Sağın, ''87 dönüm yer bulunmaz bir kıymet. Villa yaparsanız 500 metrekareye bir tripleks hesabı ile olabilir. O bölgede en yüksek fiyat 1 milyon 200 bin dolar civarında. Onun için en iyisi iş merkezi yapılmasıdır'' şeklinde konuştu.

    Arsanın olduğu bölgede Yapı Kredi Plaza, Sabancı Center, Akmerkez, Maya Plaza gibi büyük bir kısmı tamamen bir holding veya şirketi barındırırken bir kısmı da katlar ya da ofisler şeklinde kiralanıyor. Satışlar ve kiralama dolar bazında gerçekleşiyor. Park Plaza'da bir metrekare yerin fiyatı duruma göre 18 dolardan başlayıp 25 dolara kadar çıkabiliyor. Balkanlar'ın en büyük alışveriş merkezi olan Akmerkez'de ise ofis ücretleri 30 doların altına düşmüyor. 

    Karayolları Genel Müdürlüğü, Beşiktaş, Ortaköy, Büyükçekmece, Antalya, Samsun, Mersin ve Trabzon'daki turistik tesisleri ile taşınmazları da kapalı teklif usulü ile satışa çıkaracak.


Hasan ERŞAN/MERKEZ



(2004 yılında 1 dolar 1.329.280 liraya, Reşat Altın ise 141.250.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 20 Şubat 2004



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön