25 / 04 / 2024

2005 yılında Galatasaray'ın başına talih kuşu konacak!

2005 yılında Galatasaray'ın başına talih kuşu konacak!

2005 yılında Galatasaray'ın Riva'daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazisi kulübün borçlarını kapatacak duruma gelmiş. 3. Köprü gibi yatırımların yapılmasıyla Galatasaray'ın kasasına Riva'dan 120 milyon dolar girecekmiş.



2005 yılında Galatasaray ın başına talih kuşu konacak!


Mücevher Riva


Galatasaray'ın tapulu malı olan Riva'daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazinin değeri kulübün borçlarını kapatacak duruma geldi. Arsanın kat karşılığı olarak satılması halinde kasaya en az 120 milyon dolar girecek


    İstanbul'a yapılacak 3. köprü ile Karadeniz otobanı, Galatasaray'ın başına talih kuşu konduracak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 3. köprünün Sarıyer ile Beykoz arasına yapılacağını açıklaması Riva'da 1 milyon 175 bin metrekare arsası bulunan sarı - kırmızılı kulübü mest edecek.

    Riva'nın en güzel arazisi olarak gösterilen alana bugünkü imar düzenlemesine göre toplam 235 bin metrekare inşaat alanlı villalar yapılması planlanıyor. Bir başka deyişle araziye ortalama 235 metrekarelik bin adet villa inşa edilebilecek.

    

Şirketler beklemede


    Bugünkü fiyatlarla villaların tanesinin en az 300 bin dolardan satılacağı hesaplanıyor. Galatasaray bu arsayı müteahhit firmayla anlaşma yaparsa en az yüzde 40, en fazla yüzde 50'lik pay alacak. Böylece 300 milyon dolarlık toplam satış bedeli üzerinden kulübün kasasına 120 ile 150 milyon dolar arasında para girmesi mümkün olacak. Bu para bugünkü rakamlar üzerinden Galatasaray'ın borcuna denk geliyor.

    Bölgede arazileri bulunan Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Yapı Kredi Koray yakında inşaat çalışmalarına başlayacak. İki şirketin bölgeyi hareketlendirmesi sarı - kırmızılı kulübün de işine yarayacak.Karadeniz Otobanı'nın, İstanbul sınırlarındaki kısmının büyük bir olasılıkla Riva arazisinin yaklaşık 1 kilometre güneyinden geçecek olması da Galatasaray'ın iştahını kabartıyor. Otobanın, buradan geçmesi arazinin değerini biraz daha artıracak.  


TEBERNÜŞ KİREÇCİ


(2005 yılında 1 dolar 1.35 liraya, Reşat Altın ise 153 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 29 Ekim 2005



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön