20 / 04 / 2024

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Celal Şengör, 2006 yılında akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul sektörüne girmiş. 7 milyon 900 bin lira sermayeli şirket doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecekmiş.



2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!


Gayrimenkul sektöründe ikinci deprem profesörü


Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın bir konut projesine danışmanlık yapmaya başlamasından sonra, Prof. Dr. Celal Şengör de akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul işine girdi


    Kandilli Rasathanesi Müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra, inşaat, gayrimenkul sektöründe danışmanlığa başlayan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'dan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Mehmet Celal Şengör de gayrimenkul sektörüne giriyor. Ancak Prof. Şengör, 'danışmanlık' değil doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecek bir şirket kurdu.

    Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak geçen hafta faaliyete geçen şirketin sermayesi 7 milyon 900 bin YTL (7 trilyon 900 milyar lira) olarak belirlendi.

    Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi No: 26/1 adresinde faaliyet gösterecek olan şirket, İstanbul Ticaret Odası'na ''Emlak Müşavirleri'' meslek grubuna kaydoldu. Şirketin diğer ortakları Mehmet Asım Şengör ve İkbal Meral Taşlıklıoğlu.


Deprem Dede satışları artırmıştı


    Kamuoyunda, ''Deprem Dede'' olarak bilinen Işıkara, 17 işadamının ortak olduğu gayrimenkul şirketi Han Yapı'nın 'İsthanbul' projesine danışmanlık yapıyor. Işıkara'nın danışmanlığı, projenin birinci ve ikinci etap konutlarının kısa sürede satılmasını sağlamıştı. Alıcılar, konutları özellikle Prof. Işıkara'nın danışmanlığında yapıldığı, dolayısıyla depreme karşı güvenli olduğu gerekçesi ile tercih etmişlerdi.


Milliyet 18 Haziran 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön