26 / 04 / 2024

2006 yılında Donald Trump, Yeşil İnşaat'la Türkiye'ye gelecek!

2006 yılında Donald Trump, Yeşil İnşaat'la Türkiye'ye gelecek!

2006 yılında dünyanın en büyük emlakçılarından ve sayılı zenginlerinden biri olan Donald Trump, Yeşil İnşaat ile Türkiye'ye gelecekmiş. Şirket, Zincirlikuyu-Maslak hattına dünya çapında iddialı bir kompleks inşa etmeyi hedeflemiş.



2006 yılında Donald Trump, Yeşil İnşaat la Türkiye ye gelecek!


Emlak devi Donald Trump Yeşil İnşaat'la geliyor


Dünyanın en büyük emlakçılarından ve sayılı zenginlerinden biri olan Donald Trump, Yeşil İnşaat ile Türkiye'ye geliyor. Yeşil İnşaat, projelerinde Trump markasını kullanacak


Tebernüş Kireçci


     ABD'li emlak devi Donald Trump, Yeşil İnşaat'la Türkiye'ye geliyor. Yeşil İnşaat, projelerinde Trump markasını kullanacak.

     Yeşil İnşaat, yönetim kurulu toplantısında, ABD uyruklu Adi Chabli'nin Trump Marks ve LLC (Donald Trump) şirketi ile lisans sözleşmeleri yapması konusunda yetkili kılınması kararı aldı. Türkiye'ye ilgisi bilinen Trump'ın Yeşil İnşaat'la anlaşmasında, şirketin geçtiğimiz günlerde İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı satın alması ve projelerinin etkili olduğu öğrenildi. 

     

İhalelere hazırlanıyor

     

     Yeşil İnşaat, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arazisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Levent İETT Garajı ihalesine girmeyi planlıyor. Şirket, İstanbul Zincirlikuyu - Maslak hattına dünya çapında iddialı bir kompleks inşa etmeyi hedefliyor. 

     Yeşil İnşaat geçen günlerde Deva Holding'in Levent'teki fabrika ve yönetim binasına 70 milyon dolar teklif verdi. 


Kentsel dönüşüm projesi hazırlanıyor


    18 Eylül'de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait arsalarda gelir paylaşım yöntemiyle gerçekleştirilen konut ve ticari alan ihalelerine de teklif veren Yeşil İnşaat, Beylikdüzü ve Esenyurt Belediyesi ile birlikte İstanbul'daki özel sektör eliyle gerçekleştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesini hazırlıyor. 1 milyon metrekare alanlı konut projesinde yüksek teknoloji kullanılacak.


2.7 milyar dolarlık serveti var


    2.7 milyar dolarlık servetiyle Forbes zenginler listesinde yer alan Donald Trump'ın babası da emlakçıydı. 1970'lerde babasının şirketinde işe başlayan Trump, New York'ta yaptığı dev gökdelenlerle bir anda şehrin çehresini değiştirerek, 10 yıl içinde dünyanın en büyük emlakçısı oldu. 

Trump, 1990'lı yılların başında iflasın eşiğine geldi. Donald Trump, sunuculuğunu yaptığı, Amerika'da en çok izlenen yarışma programı 'Çırak' ile de adından söz ettirmişti. 


(2006 yılında 1 dolar 1.47 liraya, Reşat Altın ise 198 liraya satılıyormuş.)



Miliyet 14 Ekim 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön