19 / 04 / 2024

2006 yılında Galatasaray'a 150 milyon Euro'luk stad!

2006 yılında Galatasaray'a 150 milyon Euro'luk stad!

2006 yılında TOKİ, Seyrantepe'ye 150 milyon Euro yatırımla üstü açılıp kapanan bir stad yapacakmış. TOKİ bu yatırımın karşılığında ise Ali Sami Yen'in bulunduğu arsaya İstanbul'un yeni simgesini yapacakmış.



2006 yılında Galatasaray a 150 milyon Euro luk stad!


GS'ye 150 milyon Euro'luk stat yapacağız


TOKİ Başkanı Bayraktar, ''Seyrantepe'ye 150 milyon Euro yatırımla üstü açılıp kapanan, çevresinde ticari kuruluşlar olan bir stat yapacağız. Kore ve Hollanda'daki örneklere bakıyoruz'' dedi. 


Rahim AK - EKONOMİ


    Seyrantepe'deki arazide Galatasaray'ın yeni stadyumunu yapacak olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bunun karşılığında alacağı Ali Sami Yen'in yerine ise İstanbul'un yeni simgesini yapacak.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, Galatasaray Kulübüyle anlaşmayı imzaladıklarını, Galatasaray'a 150 milyon Euro'luk stat yapacaklarını söyledi. Hafta içi ekonomi gündemini işgal eden Galatasaray ile TOKİ arasındaki işbirliğinin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. TOKİ Başkanı Bayraktar, ''34 dönüm yerin yanında 2 dönüm de Galatasaray'ın arsası var bunu da alacağız. Stadın yanındaki Likör Fabrikası'nı da sanırım projeye dahil edeceğiz. Başbakan'ın isteğiyle İstanbul'un yeni simgesi olacak bir eser yapacağız. 


BAŞBAKAN ZARAR İSTEMİYOR 


    Başbakan bize zarar etmeyeceğimiz şekilde bir proje yapmamızı söyledi. Buradan gelir beklentimiz fazla değil. Yeşil alanı bol olacak. Bizim görevlerimiz arasında bu işlevimiz sayılmıştır" dedi. Seyrantepe ile ilgili olarak da Bayraktar, Galatasaray'a yapılacak olan stadyumun 150 milyon Euro civarında bir yatırım bedeli olduğunu kaydetti. Galatasaray Kulübü'nün girişimleriyle stadyumun nasıl olacağı ile ilgili Kore ve Hollanda'da çeşitli stadyumları incelediklerini kaydeden Bayraktar, ''Üstü açılıp kapanır olacak. İncelediğimiz stadyumlarda olduğu gibi bir çok etkinlik yapılabilecek'' dedi. Stadyum gelirlerinin Galatarasaray'ın olacağını kaydeden Bayraktar, stadyum çevresinde ticari kuruluşların da bulunacağını ifade etti. Bayraktar, kuruluşların TOKİ'nin zarar etmeyeceği şekilde paylaşılacağını söyledi. 


DRESDNER'DEN KREDİ 


    TOKİ'nin kendi kaynakları ile projeler ürettiğini kaydeden Bayraktar, ''Artık kaynaklarımızın yetmediği zamanlar oluyor. Bankalarla görüşmelerimiz sürüyor. Dresdner Bank ile 350 milyon Euro'luk kredi anlaşmasının sonuna geldik'' diye konuştu.


Allianz Arena 411 $'a yapıldı


   2005 yılında açılan Allianz Arena Stadı'nın 70 bin kişilik seyirci kapasitesi bulunuyor. Almanya'nın Münih kenti yakınlarında bulunan dev yapı, 411 milyon dolarlık toplam inşaat maliyetiyle dünyanın en pahalı stadlarından biri durumunda. Allianz Arena'da bin 374 adet loca, 2 çocuk yuvası, 28 büfe ev, 2 de restoran bulunuyor. 2005 yılında stadın tribünlere açılan girişlerine kapı eklenerek saha içerisindeki hava akımı en düşük seviyeye indirildi. Allianz Arena Stadı, yüksek yatırım maliyetini çıkarmak için futbol haricinde çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapıyor.


(2006 yılında 1 Euro 1.64 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Sabah 17 Nisan 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön