19 / 04 / 2024

2006 yılında İstanbul'a iki yeni gökdelen geliyor!

2006 yılında İstanbul'a iki yeni gökdelen geliyor!

2006 yılında Torunlar ve Akın Holding, İstanbul'da iki yeni gökdelen inşa edecekmiş. Torunlar, Esentepe'de 44 katlı Garden Tower'ı, Akın Holding ise Bağcılar'da 50 kat üzeri rezidans-alışveriş merkezi projesine başlayacakmış.



2006 yılında İstanbul a iki yeni gökdelen geliyor!


İstanbul'a iki yeni gökdelen geliyor


Torunlar Şirketler Grubu, Esentepe'de 200 milyon dolar yatırımla 44 katlı Garden Tower'ı inşa etmeye hazırlanırken Akın Holding de Bağcılar'da 50 kat üzeri olması planlanan rezidans-alışveriş merkezi projesine başlıyor. 


    Son 1 ayda bir yandan konut kredisi faizlerinin yükselmesi bir yandan da çimento ve demire yapılan zamlar inşaatçıları zorlasa da peş peşe yeni projeler gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin önde gelen holdingleri, inşaat alanındaki yatırımlarına hız veriyor. Bunlardan biri Torunlar Şirketler Grubu. Grup'un Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan aldığı Esentepe'de Uzan Ailesi'ne ait olan arazide yapacağı projenin detayları belirlendi. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Garden Tower adlı projenin 125 bin metrekarelik inşaat alanı üzerine kurulacağını ve 150 milyon dolarlık yatırıma malolacağını söyledi. Garden Tower'ın 8 katının apart rezidans, 36 katının rezidans ve restoran olmak üzere 44 kat olacağını belirten Torun, zemin altındaNuri Akın Daha önce sadece Bodrum’da yazlık projeleri yapan Akın Holding, böylece İstanbul’daki ilk inşaat projesine de imza atmış olacak.ise alışveriş merkezi, kafeler ile sinema salonlarının yer alacağını dile getirdi. Torun, inşaatın sonbaharda başlatılmasının, 2008'de de bitirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.


500 DAİRE OLACAK 


    Bir diğer dev projeye de Akın Holding imza atacak. Tekstilci kimliğiyle öne çıkan Akın Holding, Bağcılar Basın Ekspres Yolu üzerinde kendilerine ait 52 bin metrekarelik arazide 50 kat üzeri bir projeyi hayata geçirmeyi ve 2008'de tamamlamayı planlıyor. Kendilerine ait bir iplik fabrikasının bulunduğu arazide yıkım çalışmalarına başlayan Akın Holding'in projesinde 450 ile 500 civarı rezidans dairesinin olması öngörülüyor. Projede, 69 bin metrekarelik alışveriş merkezi, her biri 12 bin metrekarelik hipermarket ve yapı marketi, sinemalar ve otopark yer alacak.


'450 milyon dolar yatıracağız'


    TORUN, bu proje dışında Bursa ve İstanbul'da gerçekleştirecekleri 3 farklı proje için yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirtti. ''Böylece toplam yatırım 450 milyon dolar olacak'' diye konuşan Torun, Bursa'da bin 260 konutun bulunduğu Korupark Projesi'nin temelinin bir süre önce atıldığını anımsatarak, şunları kaydetti: ''Korumax Alışveriş ve Eğlence Merkezi Projesi'nin de tamamlanmasıyla Bursa en büyük alışveriş merkezine kavuşacak. Ayrıca, İstanbul Avcılar'da Deepo Center adıyla bir outlet merkezi de inşa edeceğiz.''


(2006 yılında 1 dolar 1.53 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Sabah 4 Haziran 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön