19 / 03 / 2024

2006 yılında Markiz Pasajı için yeni proje!

2006 yılında Markiz Pasajı için yeni proje!

2006 yılında alışveriş merkezi olarak hizmet veren Beyoğlu'ndaki tarihi Markiz Pasajı kapatılmış. Mülkiyeti Aksoy Holding'e ait olan tarihi pasajın otel - ofis olması veya satışı gündemdeymiş.



2006 yılında Markiz Pasajı için yeni proje!


Markiz Pasajı için yeni proje


Beyoğlu'ndaki tarihi Markiz Pasajı kapatıldı. Pasajın, otel - ofis olması veya satışı gündemde. Markiz Pastanesi ise her iki ihtimalde de açık kalacak


ÜNSAL EREKE


    Önceki yıl yenilenen ve alışveriş merkezi olarak hizmet vermeye başlayan İstanbul Beyoğlu'ndaki tarihi Markiz Pasajı geçtiğimiz hafta kapandı. 

Yapının sahibi Aksoy Holding'in şu aşamada iki planı var. Birincisi, pasajı 'otel - ofis'e dönüştürmek. İkincisi ise satmak. Her iki alternatifte de pasajda yer alan tarihi Markiz Pastanesi korunacak.


'Yabancılar ilgileniyor'


    Aksoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Orhon yapının bir alışveriş merkezi için küçük olması nedeniyle başarılı olamadıklarını söyleyerek, ''Şu anda Markiz Pasajı'ndaki kiracıların hepsinin çıkmasını istedik ve pasajı tamamen boşalttık. Burasını nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Sonuçta otel - ofis karışımı bir projede karar kıldık'' diye konuştu. 

    Orhon, otel - ofis konseptini 'yurtdışındaki işadamı ve şirketlerin Türkiye'ye geldiklerinde aynı binada kalıp, toplantı ve çalışmalarını yapabilecekleri ofis fonksiyonlu otel' olarak tanımladı.

    Markiz Pasajı'nı satın almak isteyen yabancı yatırımcılar bulunduğu bilgisini de veren Orhon, ''Türkiye'deki gayrimenkullerin değerlenmesi nedeniyle yurtdışından satın almak isteyen bazı yatırımcılar oldu. Markiz Pasajı'nın tamamını almak üzere çok cazip teklifleri oluyor. O tekliflere ciddi bakma konusunda görüş birliğine vardık. Yani hem projeyi geliştiriyoruz, hem de satın alma tekliflerini değerlendiriyoruz'' dedi.

    Orhon, pasajın tamamının satılması durumunda bile Markiz Pastanesi'ne el sürülemeyeceğini söyleyerek, burasının tarihi bir miras olduğunu ve değiştirmenin imkansız olduğunu kaydetti.


2004'te alışveriş merkezi olmuştu


   İçinde cafe - bar, lokanta ve mağazaların bulunduğu bir alışveriş merkezi haline getirilen pasaj, yenilenerek 2004 yılı başında 23 yıl aradan sonra hizmete girmişti. Kısa zaman önce içinde hizmet veren dükkânların boşaltması istenilen pasajda, 19'uncu yüzyıl sonlarında yapılan ve Lebon Pastanesi olarak hizmet verdiği dönemden kalan duvardaki kalem işleri araştırmalar sonucunda yeniden ortaya çıkartılarak hizmetini sürdüren Markiz Pastanesi de bulunuyor.


Milliyet 3 Mart 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön