19 / 04 / 2024

2006 yılında Zeytinburnu'na milyar dolarlık proje!

2006 yılında Zeytinburnu'na milyar dolarlık proje!

2006 yılında Klas Grup, Zeytinburnu'nda nakliyat ambarlarının bulunduğu 128 bin metrekarelik araziye Türkiye'nin en gösterişli projelerinden birini yapmaya hazırlanıyormuş. Bölgeye inşa edilecek kompleksin inşaatına 360 milyon dolar harcanacakmış.



2006 yılında Zeytinburnu na milyar dolarlık proje!


Zeytinburnu'na milyar dolarlık proje


Klas Grup, ABD'li ve Alman ortaklarla birlikte Türkiye'nin en iddialı yapılarından birini Zeytinburnu'na inşa edecek. Kompleksin inşaatına 360 milyon dolar harcanacak


    Klas Grup Zeytinburnu'ndaki nakliyat ambarlarının bulunduğu araziye Türkiye'nin en gösterişli projelerinden birini yapmaya hazırlanıyor.

    128 bin metrekarelik araziye yapılacak projenin yer üstündeki alanının 256 bin metrekare olduğunu anlatan Klas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bodrumlar da dahil edildiğinde projenin toplam alanının 502 bin metrekareye ulaştığını söyledi. 


İçinde 5 yıldızlı otel de olacak


    Projede 178 bin metrekare kiralanabilir alanlı alışveriş merkezi, 5 yıldızlı 500 yataklı otel, 326 daireli residence ve 600 yatak kapasiteli hastanaye ilave olarak 24 bin metrekare Kidsland bulunduğunu kaydeden Öztürk, projenin finansmanının Almanya kökenli ticari gayrimenkullere kredi veren Aereal Bank tarafından sağlanacağını söyledi. 

    Ayrıca projede ABD kökenli Cargill'e ilave olarak Almanya kökenli Atos ve LIP'in de yer aldığını ifade eden Öztürk, ''Arazinin üst kullanım hakkını 99 yıllığına Nakliyeciler Kooperatifi'nden kiraladık. Arazide bulunan nakliye şirketlerini Kurtköy ve Sultançiftliği'ne inşa ettiğimiz ambarlara taşıyoruz. Taşınma işlemi 2007 şubat ayına kadar bitecek. Mart ayında projeye başlayacağız ve 24 ay içerisinde tamamlayacağız. Projeyi 2009 Mart'ında tamamlamayı planlıyoruz'' diye konuştu.

    Kompleksle ilgili olarak dünyanın önde gelen bir yatırım bankası ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Yusuf Öztürk, ''Grup bize 1 milyar 200 milyon dolar teklif ediyor. Ama yine de düşünüyoruz'' dedi.


(2006 yılında 1 dolar 1.48 liraya, Reşat Altın ise 238 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 6 Ağustos 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön