29 / 03 / 2024

2007 yılında Sevda Tepesi'nde inşaat yapılamaz!

2007 yılında Sevda Tepesi'nde inşaat yapılamaz!

2007 yılında İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu ve inşaat izni istediği Sevda Tepesi'ne geçici de olsa kesinlikle hiçbir inşaat izninin verilemeyeceğini bildirmiş.



2007 yılında Sevda Tepesi nde inşaat yapılamaz!


İÇİŞLERİ BAKANI AKSU:


Sevda Tepesi'nde inşaat yapılamaz


MANSUR ÇELİK Ankara


    İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın inşaat izni istediği Sevda Tepesi'ne geçici de olsa kesinlikle hiçbir inşaat izninin verilemeyeceğini bildirdi. TBMM Bayındırlık İmar Komisyonu üyesi CHP'li Erdal Karademir ise TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeyi bekleyen Dönüşüm Alanları Hakkında Yasa Tasarısı ile Abdullah'ın istediği imar izninin verileceğini savundu.

    Karademir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, Milliyet'in Sevda Tepesi ile ilgili olarak yaptığı haberleri de anımsatarak Kral Abdullah'ın inşaat hakkı bulunup bulunmadığını sordu. Erdoğan yerine önergeyi yanıtlayan Aksu, Sevda Tepesi'nde hiçbir şekilde inşaat yapılamayacağını şöyle açıkladı: 


Kral Abdullah başvurmamış


    ''Önergede sözü edilen yerin tapu kütüğünde, Üsküdar ilçesi, Kandilli Mahallesi, 172 pafta, 945 ada, 12 parsel sayılı 22.7.1983 onanlı Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı'nda, 'Koruya Katılacak Alan'da kaldığı ve bu alanlarda geçici dahi olsa hiçbir inşaatın yapılamayacağı, ayrıca bu alanların bitki örtüsünün geliştirilmesinin esas olduğu, doğal sit alanı olan ve Boğaziçi Yasası hükümlerinin uygulandığı söz konusu parsel ile ilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne herhangi bir yapı izni müracaatında bulunulmadığı anlaşılmıştır.''

    Milliyet'te (15-17 Eylül 2006) yayımlanan haberlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kral Abdullah için Sevda Tepesi'nde imar çalışmalarına başlandığını bildirmişti. Topbaş, Boğaziçi İmar Yasa Tasarısı'yla da Boğaz'a nazır arsasının yüzde 75'ini kamuya terk edenin kalan kısmına inşaat yapabilmesine olanak sağlandığını söylemişti.


Milliyet 13 Şubat 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön