19 / 04 / 2024

2008 kiracıların yılı olacak!

2008 kiracıların yılı olacak!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Ateş ev sahiplerini uyardı. 2007'nin satış ve kiralama açısından kötü gittiğini söyleyen Ateş `Kiralama süresi 6 aya çıktı. Kiralık ev çok, kiracı yok. O nedenle kiracınıza iyi sahip olun' dedi



İSTANBUL Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, 2007 yılında emlak sektörünün üretim patlamasına rağmen durgun gittiğini, bunun da hem kiralık evlerde artışa hem de ev fiyatlarında indirime yol açtığını söyledi. Ev sahiplerine seslenen Ateş `2008'de kesinlikle kiracınızı elinizden kaçırmayın. Bırakın zam yapmayı kiracınızı tutmaya bakın. Çünkü üyelerimizden gelen bilgiye göre 2007'de ev kiralama süresi 3 aya kadar çıktı. 2008'de bu süre daha da uzayacak' dedi. Ateş, kiracıların alternatifinin arttığını belirterek bir evden çıkıp daha ucuz eve geçenler bile bulunduğunu sözlerine ekledi.

KİRA EV ÇOĞALDI

2008 yılının ev sahipleri açısından zor geçeceğini söyleyen Ateş `Artık kiracılardan kimse yerini değiştirmiyor. İnsanların gelirleri azaldıkça daha büyük yere geçmeyi düşünmüyorlar. Rahat etmeseler bile `eski kiracı' olmanın getirdiği daha az kira verme avantajını kullanıyorlar. Bu nedenle de boş kiralık daireler uzun süre kiracı beklemek zorunda kalıyor' dedi. Kiralık dairelerin çok olması nedeniyle yeni tutulan evin kirasının, eski eve göre daha ucuz olmasının artık görülmeye başlandığını söyleyen Ateş, ev sahiplerine çağrı yaparak kiracılarını ellerinde tutmalarını tavsiye etti.

BAŞKANDAN ÖNEMLİ UYARI

ATEŞ `Ev sahiplerine buradan duyuruyorum. Kiracılarınızı kollayın. Her taraf satılık ve kiralık evlerle dolu. Kiracı artık kral oldu. Evinizden kiracınızı çıkarırsanız, daha yükseğe kiralamakta zorlanabilirsiniz' dedi. Ev sahiplerinin bu nedenlerden dolayı bu yıl kiraya zam yapmakta zorlanacağını söyleyen Ateş `Kira fiyatlarında artış yok. 2008 yılında kiralık evlere zam yerine indirim bile olabilir' diye konuştu.
 
 
İBRAHİM ACAR


Geri Dön