25 / 04 / 2024

2010'un en önemli olayı Haydarpaşa Garı'nın yanması seçildi!

2010'un en önemli olayı Haydarpaşa Garı'nın yanması seçildi!

3. Köprü'nün güzergahının açıklanması, Başbakan'ın çılgın projesi, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması, Haydarpaşa Garı'nda yangın gibi seçeneklerin yer aldığı ankette en yüksek oyu Haydarpaşa Garı'nda yangın seçeneği aldı



 Arkitera.com'un gerçekleştirdiği   '2010 yılının kent gündemi ve mimarlık açısından en önemli olayı nedir' anketinin sonuçları belli oldu. 3. Köprü'nün güzergahının açıklanması, Başbakan'ın çılgın projesi, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması, Haydarpaşa Garı'nda yangın, Emek Sineması'nın yıkılma kararı, Demirören AVM'nin kaçak yapılaşması, Galataport Projesi'nin yeniden ihaleye açılması, Merkez Bankası'nın Ataşehir'e taşınma kararının iptali, Allianoi'ye yapılan müdahaleler, EXPO 2010 şžangay, Emre Arolat'ın Ağa Han Ödülü'nü alması ve Tatsuya Yamamoto'nun zamansız ölümü gibi seçeneklerin yer aldığı ankette en yüksek oyu Haydarpaşa Garı'nda yangın seçeneği aldı.
Türkiye'nin mimarlık yayını Arkitera.com tarafından yapılan anket çalışmasına toplam 271 kişi yanıt verdi. Yanıt verenlerin büyük bir çoğunluğu 17-25 yaş aralığındaki kişilerden oluşurken, daha çok çalışan kişiler ankete katıldı. Cevap verenlerin meslek dalları açısından oranlarına bakıldığında, %52'lik oranla büyük bir çoğunluğunun mimar, %24'nün öğrenci, %5'nin şehir plancısı, %4'nün peyzaj mimarı, %4'nün iç mimar ve %11'nin ise diğer meslekten kişiler olduğu görüldü.
Ankete katılan kişilerin en fazla 3 seçenek belirleyerek cevaplayabildikleri anketin sonuçlarına göre 2010 yılının en önemli olayı, %23'lük oranla 'Haydarpaşa Garı'nda yangın' oldu. Bu seçeneği takiben de % 19'luk oranla 3. Köprü'nün güzergahının açıklanması ve %12'lik oranla da İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması yer alıyor.

Anketin %1'lik en az oranına sahip 'diğer' seçeneğine cevap veren 8 kişi ise şu cevapları verdi: AKM ile ilgili problemler, kentin deprem gerçeğine ragmen hala dönüşememesi,  İzmir  Opera Binası Yarışması (2 kişi), Sulukule 'olayı', TT Arena.


Geri Dön