18 / 04 / 2024

2011 TOKİ'nin kentsel dönüşüm yılı olacak

2011 TOKİ'nin kentsel dönüşüm yılı olacak

TOKİ Başkanı Bayraktar, 2011'in kentsel dönüşüm yılı olacağını belirterek, 'Nerede kaçak yapı varsa, nerede depreme dayanıksız yapı varsa bunları dönüştürmek için büyük gayret içine girdik' dedi



Eskişehir'de konuşan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2002'den bu yana 500 bin konut hedefine yaklaştıklarını 480 bin konut ürettiklerini hatırlatarak, bundan sonra kentsel dönüşümlere yoğunlaşacaklarını anlattı. Bayraktar, 'Türkiye'de nerede kaçak yapı varsa, nerede depreme dayanıksız yapı varsa, bunları dönüştürmek için büyük bir gayret içine girdik. Bu, hükümetin, Başbakan Erdoğan'ın sayesinde oldu.  TOKİ  olarak gayretli bir ekip kurduk. O gayreti, hükümetin programı ve Başbakan'ın sıkı takibi doğrultusunda gösterdik ve bu başarıyı elde ettik' diye konuştu.

YETERSİZ MÜTEAHHİT BİTECEK
TOKİ'nin 2011 yılını kentsel dönüşüm ve deprem dönüşüm yılı ilan ettiklerini söyleyen Bayraktar, şunları söyledi, 'Kentlerden başlamak üzere, ilçelere, kasabalara ve köylere kadar ineceğiz. Kentsel dönüşüme son derece önem veriyoruz. 2011'de kentsel dönüşümü tetikleyeceğiz. 4-5 Mart tarihlerinde İstanbul'da 'Konut Kurultayı'mız var, Bu kurultaya 30 ülkeden katılım olacak. Kurultayda kentsel dönüşümü işleyeceğiz. Yetkisiz ve yetersiz müteahhitleri bitirmek istiyoruz. Yetkin müteahhitlik hizmetini hayata geçirmeye çalışıyoruz' dedi.

HEDEF 1 MİLYON KONUT
Bayraktar, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılında en az 1 milyon konut bitirmeyi hedeflediklerine de değinerek, 'Bu, alt gelir grubu ve yoksul kesime yönelik konut üretimi ile kentsel dönüşüm olarak gerçekleşecek. 2023 yılında kentlerimizi güzelleştireceğiz. Mutlaka parkları, bahçeleri ve yeşil alanları, ulaşımı rahat olan kentleri kuracağız' dedi.

Yurtdışından teklifler var
Bayraktar, şu anda 30 ülkeyle görüşmelerinin olduğuna da değinerek, 'Birkısım anlaşmalar da yaptık. Ancak, bu arada Türkiye'de bize stat, hastane gibi çok zor görevler de yüklendik. Pakistan'da 5 bine yakın konut ihalesi aldık. Ucuz, pratik ve kaliteli konutlar üretmemiz diğer ülkelerin TOKİ'yi talep etmesine neden oluyor. Eğer hükümet böyle bir karar verirse bunları önümüzdeki dönem içinde gidip yapabiliriz. Görüştüğümüz ülkeler var, ancak gitme kararı aldığımız ülke yok' dedi.
Sabah

 


Geri Dön