23 / 04 / 2024

2013 emlak vergisi ne zaman ödenir?

2013 emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak sahiplerinin yılın belli dönemlerinde devlete sahip olduğu gayrimenkuller için vergi ödemesi gerekiyor. Peki söz konusu 2013 emlak vergisi ne zaman ödenir?



2013 emlak vergisi ne zaman ödenir?

Bina, konut, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar emlak olarak nitelendiriliyor. Devlet emlak sahibi kimselerden, her yıl ödemesi zorunlu tutulan emlak vergisini talep ediyor. Peki emlak vergisi neye göre belirleniyor, nasıl hesaplanıyor, ne zaman ve nereye ödeniyor merak ediyorsanız 2013 emlak vergisine dair tüm detayları haberimizin içerisinden bulabilirsiniz.


İlk olarak vergi muafiyetlerinden bahsedelim. Devlet bazı kimselerden söz konusu vergiyi ödemelerini istemiyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf?


Emlak vergisinden muaf olanlar..

** 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar,

- Emekliler,

- Hiçbir geliri olmayanlar,

- Şehit yakınları,

- Dul ve yetimler,

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Buna karşılık yukarıdaki niteliklere sahip olmayan gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemesinden muaf tutulmuyor.


Emlak vergisi hesaplama..

Emlak vergisi oranı, Emlak Vergisi Kanunu'na göre 2013 yılı düzenlemelerine göre yüzde 7.80 olarak belirlendi. Gayrimenkul sahipleri 2013 yılı emlak vergilerini bu oran üzerinden ödeyecek.


2013 emlak vergisi ne zaman ödenir?

İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksit döneminin son gününe yaklaşıyoruz. Bu dönem içerisinde isteyenler söz konusu vergilerini tek seferde de ödeyebiliyor.


2013 emlak vergisi tarihleri..

- 1. taksit tarihleri: 1 Ocak - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında;

- 2. taksit tarihleri: 1 Kasım - 30 Kasım 2013 tarihleri arasında olarak belirlendi.


2013 emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri, söz konusu mülkün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak gayrimenkul şehir dışında ise vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödemeleri kabul edilebiliyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön