29 / 03 / 2024

2013 Mamak'ta açılışlarla geçti!

2013 Mamak'ta açılışlarla geçti!

Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı, sosyal dönüşümde de gerçekleştiriyor. 2013 yılı içerisinde yatırımları tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunan Mamak Belediyesi 2014 yılı içerisinde de açılışlarına devam edecek...



Mamak Belediyesi Ankara'nın en çok yatırım yapan ilçe belediyesi oldu. Belediyenin bölgedeki ihtiyaçları göz önüne alarak hazırladığı yatırımlar vatandaşlar tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Mamak'ta açılışı yapılan yatırımların bölgede hedeflenen değişimin ilk basamağı olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "2013 yılı içerisinde Mamak'ta açılışını gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ilçemizin çehresini değiştirdi. 

Yalnızca kentsel dönüşümde değil aynı zamanda sosyal dönüşümde ortaya koyduğumuz hedeflere ulaştık" dedi. Mamak Belediyesi'nin açılışlarını yaparak vatandaşın hizmetine sunduğu yatırımlar; 2013 yılı içerisinde açılışı gerçekleştirilen ve aynı zamanda Mamak için ilk olma özelliği taşıyan yatırımlarda bulunuyor. 

Mamak'ın ilk yüzme havuzu olan Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Mamak Belediyesi ve Türk Hava Kurumu tarafından ortaklaşa yapılan Başkent'in en büyük Model Uçak Pisti ve Samsun Yolu kenarında inşa edilen Anıt Bayrak Park'ın da açılışı gerçekleştirildi. 

Mamak Belediyesi inşa ettiği kapalı pazarları hem modern hem de çok yönlü kompleksler şeklinde tasarlıyor. 2013 yılı içerisinde Akdere, Abidinpaşa ve Başak mahallelerinde 3 adet yeni kapalı pazarın açılışını gerçekleştirerek vatandaşın hizmetin sundu. Açılışı gerçekleştirilen yeni pazarlar yine birçok hizmeti bünyesinde barındırıyor. Akdere Kapalı Pazar Yeri ve Spor Alanı, Abidinpaşa Aile Merkezi-Kapalı Pazaryeri ve Spor Alanı, Başak Kapalı Pazaryeri ve Spor Alanı haftanın yedi günü vatandaşlara hizmet sunuyor. Mamaklılara çok yönlü hizmet veren kapalı pazaryeı*lerinin bir diğer özelliği ise yaz aylarında düğünlere ev sahipliği yapabilecek olması. 

Mamaklı STK'ların daha rahat ve daha verimli çalışması için inşa edilen; Şafaktepe Sivil Toplum Merkezi'nin açılışı da 2013 yılı içerisinde gerçekleştirildi. Merkezin iki katı dernekler ve STK'ların kullanımına sunuldu. Geniş toplantı salonuyla hizmet veren merkezde, Mamak'ta faaliyet gösteren hemşeri derneklerine ve sivil toplum kuruluşlarına yer tahsisi yapıldı. 

Mamaklı kadınların ve çocukların en büyük destekçisi aile merkezleri ve bilgi evlerine yenilerini ekleyen Mamak Belediyesi, 2013 Yılı içerisinde yeni aile merkezi ve bilgi evinin açılışını gerçekleştirdi. 

Abidinpaşa Aile Merkezi'ni ve Yeşilbayır Aile Merkezi ve Bilgi Evi'ni de açılarak kadın ve çocukların hizmetine sunuldu. 


Belde


Geri Dön