19 / 04 / 2024

2013 yılı Orman Kadastrosu Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

2013 yılı Orman Kadastrosu Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, insanların hareketliliğinin artmasının yangınlarda da artışa yol açtığını belirterek, "Yangın çıktığı anda organize olma konusunda eksiğimiz bulunduğunu düşünüyorum " dedi...



Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Orman Genel Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı tarafından Sandıklı ilçesinde düzenlenen "2013 yılı Orman Kadastrosu Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kadastro ve mülkiyetin en önemli daire başkanlıklarından olduğunu söyledi. 


Son 2 yılda kadastro konusunda iyi bir ivme yakalandığını kaydeden Çiftçi, şöyle konuştu:


"Kadastronun bitirileceği defalarca söylendi, aradan onlarca yıl geçti ama artık sonuna geldik. Yapmamız gereken 3 bin birimden bin 200'ünü tamamladık. Kadastro komisyonlarının elini rahatlatacak mevzuat değişikliği yaptık. Teknik ekipmanlarımız var. Ne yapacağımızı biliyoruz. Artık kadastroyu tamamlamak için her şey hazır."


Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanı Murat Kalaylı ise 2013 yılını değerlendirerek, bin 450 birimin kadastrosunu bitirme hedefine yaklaştıklarını ancak daha iyi olabileceğini dile getirdi.


- Yangınlarla mücadele


Çiftçi, daha sonra Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığınca düzenlenen "Yangına Dirençli Ormanlar Tesis Projesi"nin  (YARDOP) değerlendirme toplantısına katıldı. 


Toplantıda konuşan Çiftçi, 2009 yılından beri uygulanan yangınlara dirençli orman kurma çalışmalarının, 3 araştırma enstitüsü tarafından incelenerek rapor haline getirildiğini kaydetti.


"Hangi türleri dikersek yangına daha dirençli orman kurarız?" diye soran Çiftçi, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bunu incelememiz lazım. Yangın emniyet yollarına da dikkat çekmek istiyorum. Erozyona sebep vermemeliyiz. Mevzuat 'balıksırtı yapılır' diyor. Bu, çok önemli. Suyu tahliye edecek kanallar açın. Kamuoyundaki ormancılık haberlerinin başında yangınlar gelir. Yangınlarla ilgili ne kadar tedbir alsak azdır. İnsanların hareketliliği artınca yangınlar da arttı. Yangın çıktığı anda organize olma konusunda eksiğimiz bulunduğunu düşünüyorum. Bir de her yangının ardından toplanıp değerlendirme yapılması lazım."


Toplantıya Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, bölge müdür yardımcıları ve yangın şube müdürleri katıldı. 


AA


Geri Dön