19 / 04 / 2024

2013 yılında Gaziantep Erikçe Ormanı'na kayak pisti yapılacak!

 2013 yılında Gaziantep Erikçe Ormanı'na kayak pisti yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 2013 yılında Erikçe Ormanı'na kaya pisti yapılacağını, Alleben Göleti'nin de rekreasyon alanı olarak düzenleneceğini söyledi...



Güzelbey, kentte görev yapan bazı basın kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Basın mensupları ile iyi bir diyalog içerisinde Gaziantep’e değer katan çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Güzelbey, bu çalışmalara iki sürpriz çalışma daha eklediklerini bildirdi. Güzelbey, sürprizlerden bir tanesinin Alleben Göleti’ni muhteşem bir rekreasyon alanı olarak düzenleyeceklerini, diğerinin ise Erikçe Ormanı’nda kayak pisti yapmak olduğunu belirtti.


Güzelbey, “Burayı su kayağının yapıldığı, sandalla gezildiği, sürat motorlarının, jet skinin, yüzme havuzlarının, bungalov evlerinin olduğu bir mekan haline getiriyoruz. 2013 yılı sonuna kadar bunu tamamlayacağız. Bir de Erikçe Park Orman adını verdiğimiz alanda kayak pisti yapacağız. Yani artık Gaziantep’te hayat değişiyor. Gaziantep’i, su kayağı yapılan, jet skiye binilen, yüzme havuzu, plajı olan bir şehir haline geliyoruz.” diye konuştu.


Yaptıkları çalışmalarla ilgili her şeyin istedikleri gibi olmadığını da kaydeden Güzelbey, zaman zaman dönüp keşke şunu yapmasaydık dedikleri anların olduğunu, ama sonuçta iyi niyetle doğru bildiklerini yaptıklarını ifade etti.


EKOLOJİK KENT İÇİN 3 MİLYON EURO DESTEK ALDIK


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Güzelbey, Kilis yolu dediğimiz yeni adı Halep Bulvarı olan bölgenin ekolojik bir kent olarak Gazianteplilerin hizmetine sunulacağı belirterek, “Ekolojik kentin alt yapı ve fizibilite çalışmaları için de bu hafta başında Fransa Dış Ticaret Başkanlığı ile protokol imzaladık. Aşağı yukarı 3 milyon Euro civarında bize bir destek verecekler” dedi.


Belediye hizmetlerinde sahaların biraz daha farklılaştığını anlatan Güzelbey, şunları anlattı:


“Özellikle yurt dışına gittiğiniz zaman artık hiç bir belediye kalkıp da ben şehrime şu kadar asfalt, şu kadar park, sosyal tesis yaptım demiyor. Artık sahalar biraz daha farklılaştı. Belediyelerin şuandaki uğraş sahaları içerisinde sosyal dengesizliği giderici projeler geliştirmek ve yapmak, fakirliği azaltıcı projeler üretmek, bunun yanı sıra küresel ısınma karşısında yeni bir tavır belirlemek ve yapılan imar planlamalarının da ekolojik tabanlı olması yönündeki çalışmalar yer alıyor.


Biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, tabi ki bunun dışında kalmazdık. Artık imar planlarının da ekolojik olmasına çok önem veriyoruz. Yeni bir alanı ekolojik kent olarak belirledik. Bu projemiz uluslararası boyutlarda ödül aldı. Ekolojik kent projemizin alt yapı ve fizibilite çalışmaları için de bu hafta başında Fransa başta Ekonomi Bakanı Nicole Bricq ve Fransa’nın Dış Ticaret Başkanlığı’nın yetkilileri ile birlikte protokol imzaladık. Aşağı yukarı 3 milyon Euro civarında bize bir hibe desteği verecekler. Birinci etapta 650 bin Euro. Bu paranın protokolünü imzaladık. Para bütçemize giriyor. Yani Kilis yolu dediğimiz yeni adı Halep Bulvarı’nın artık ekolojik bir kent olarak Gazianteplilerin hizmetine sunulacağının müjdesini vermek istiyorum. Uluslararası boyutta da destek gördüğü, finansı için hiçbir sorun yaşamadığımız bu alan Gaziantep'in en yaşanılır bölgesi olacak.”


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön