25 / 04 / 2024

2014 çevre temizlik vergisi affı şartları!

2014 çevre temizlik vergisi affı şartları!

Torba Yasası ile af getirilen vergi borçları arasında belediyelerin sunduğu temizlik hizmetlerine karşılık olarak aldığı çevre temizlik vergisi de yer alıyor. İşte 2014 çevre temizlik vergisi affı şartları...



2014 çevre temizlik vergisi affı şartları!

6552 sayılı Torba Yasası ile af getirilen vergi borçları arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmetlerine karşılık olarak alınıyor.


İşyeri sahiplerinin belediyeye giderek ödemeleri gereken çevre temizlik vergisi meskenlerde ise su faturalarına yansıtılıyor. Çöp vergisi olarak da nitelendirilen bu vergi belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.


Kanun gereğince vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabildiği gibi, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları da yapılandırılabiliyor.


Çevre temizlik vergi affından yararlanmak isteyen borçluların 30 Kasım 2014 tarihine kadar taşınmazın bağlı olduğu belediyenin mali işler müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.


Bu tarihe kadar başvuru yapmayan kimselerin yapılandırma hakları kaybedilmiş sayılıyor. Bu nedenle 30 Kasım'a kadar yapılandırma yapmak isteyen tüm borçluların müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Yapılandırma ödemeleri

Yapılandırma sonrasında vergi borcu taksit ödemleri Aralık ayında başlıyor.Vergi borçları peşin olarak ödenebildiği gibi taksitli bir şekilde ve kredi kartı ile de ödenebiliyor. Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlayan ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor.



Çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme günü!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön