19 / 04 / 2024

2014 çevreci konutların yılı olacak!

2014 çevreci konutların yılı olacak!

Yeni yılın ilk günlerinde döviz kurlarındaki artış nedeniyle başta elektrik, doğalgaz olmak üzere enerji kalemlerinde zam bekleyen Türkiye için 2014 yılı tasarruf dönemi olacak. 2014 çevreci konutların yılı...



Yeni yılın ilk günlerinde döviz kurlarındaki artış nedeniyle başta elektrik, doğalgaz olmak üzere enerji kalemlerinde zam bekleyen Türkiye için 2014 yılı tasarruf dönemi olacak. Siyasi çalkantılar ve artan maliyetler nedeniyle Türkiye'yi zorlu bir dönemin beklediğini belirten Altensis Projeler Koordinatörü Serkan Emin, bu dönemde savurganlıklara son verilmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu açıkladı. Emin, sadece aralık ayındaki hareketlerin değil, kışın artan enerji talebi ve seçimler nedeniyle yıl genelinde gerçekleşebilecek dalgalanmaların da Türk halkını daha tasarruflu olmaya yönelteceğini anlattı. 


Yeşil dönüşüm şart 

En başta, Türkiye'nin en büyük cari açık nedeni olan enerji giderlerinin düşürülmesi gerektiğini tekrarlayan Serkan Emin, "2014 yılıyla beraber çevreci konutların dönemi başlayacak" yorumunu yaptı. Yeni yapılan binalarda önlemlerin alınmasıyla enerjide yüzde 24 ile 50, su tüketiminde yüzde 40 tasarruf sağlandığına dikkat çeken Emin, "Mevcut binaların da yeşil dönüşümünün yapılmasıyla Türkiye açısından ihmal edilemeyecek bir tasarruf ortaya çıkacak" dedi. 


Dönüşümde 2.5 milyar dolarlık tasarruf

Türkiye'de kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek konutlardan sadece yüzde 10'nun çevre dostu yeşil konutlar olması halinde ortalama yılda 250 milyon dolarlık enerjinin tasarruf edilebileceğini vurguladı. Emin, dönüşümün tamamının yeşil olması, yeni binaların çevre dostu olması halinde ise tasarruf edilecek raka- Serkan Emin mın yılda 2.5 milyar doları bulabileceğini açıkladı.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön