28 / 03 / 2024

2014 emlak vergisi affı ne zaman?

2014 emlak vergisi affı ne zaman?

Emlak vergisini zamanında ödemeyen veya eksik ödeme yapan mükelleflere gecikme cezası uygulanıyor. Ancak kanunlarla vergi hakkında af çıkabiliyor. Peki, 2014 emlak vergisi affı ne zaman?



2014 emlak vergisi affı ne zaman?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapmayan veya eksik ödeme yapan mükelleflere gecikme cezası uygulanıyor.


Ancak, Eylül 2014'te yürürlüğe giren Torba Yasası ile, emlak vergisi borçlarına af çıktı. Peki, 2014 emlak vergisi affı ne zamana kadar devam edecek? Emlak vergisi affından yararlanma şartları nelerdir?


Vergi yapılandırma kapsamına vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı giriyor.


Kanunda yer alan af şartlarına göre, yapılandırmadan yararlanmak için Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye başvurulması gerekiyor. Buna göre emlak vergisi affı son başvuru tarihi 30 Kasım 2014 oluyor. 


Bu tarihe kadar başvuru yapılmaması halinde emlak vergisi yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Yapılandırılan emlak vergisi ödemeleri..

Emlak vergisi yapılandırılarak taksitle peşin olarak ödenebildiği gibi, kredi kartı ile de ödenebiliyor.

 

İlk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. 


Ödeme sürecinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön